Υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Δικαστήριο για τα πρώτα δίδυμα που γεννήθηκαν από παρένθετη μητέρα

Ημερομηνία:

Μπορεί τον περασμένο Αύγουστο να παρέλαβαν τα νεογέννητα μωρά τους με εισαγγελική παραγγελία, όμως τελικά η ανάθεση της επιμέλειας δεν ήταν και τόσο απλή υπόθεση για το ζευγάρι των Ιταλών που απέκτησαν δίδυμα μέσω της κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής των Χανίων (ΕΔΩ).

Ήταν 25 Αυγούστου όταν οι δυο Ιταλοί έφευγαν με το πορτ μπεμπέ από το γενικό νοσοκομείο Χανίων, με την έξοδό τους να θυμίζει γεννητούρια κάποιου… διάσημου ζευγαριού, καθώς έγινε παρουσία ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, ανάμεσά στα οποία ήταν και τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια από την Αυστραλία!

Επρόκειτο για τα πρώτα μωρά από παρένθετη μητέρα που έπαιρναν εξιτήριο από το γενικό νοσοκομείο Χανίων, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου για την δράση της κλινικής.

Ακολούθησαν πάνω από 15 ακόμα γέννες, εξετάσεις DNA, εισαγγελείς, έρευνες, εξιτήρια…

Τρεις μήνες μετά, στα τέλη Νοεμβρίου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων θα κριθεί αυτή η πρώτη υπόθεση, δηλαδή η επιμέλεια των δύο δίδυμων μωρών, καθώς ο εισαγγελέας πρωτοδικών Χανίων έχει υποβάλει αίτηση με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr ζητά να αφαιρεθεί η επιμέλεια από την γυναίκα που τα κυοφόρησε και να δοθεί στο ζευγάρι. Πρόκειται για μια 24χρονη Γεωργιανή, η οποία εργαζόταν στο πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας της κλινικής.

Την ίδια μέρα, θα οριστεί η έκταση της γονικής μέριμνας που θα ανατεθεί στους Ιταλούς και οι όροι άσκησής της.

Πάντως, ουκ ολίγες ανάλογες υποθέσεις πρόκειται να απασχολήσουν το επόμενο διάστημα το Πρωτοδικείο Χανίων καθώς τα αρχεία της κλινικής και οι νομιμοφανείς δικαστικές αποφάσεις που εξασφάλιζε για τους πελάτες της σε πολλές περιπτώσεις δεν αποτύπωναν την πραγματικότητα των καταστάσεων, όπως μεταφέρουν στο zarpanews.gr άτομα που γνωρίζουν την δικογραφία.

Άλλωστε τις τελευταίες μέρες είναι συχνές οι επισκέψεις των ζευγαριών στην εισαγγελία πρωτοδικών που έχει υποδείξει μια νόμιμη πλέον οδό για την καλύτερη δυνατή διευθέτηση αυτών των υποθέσεων, καθώς η ανάκριση είναι σε πλήρη εξέλιξη και το δικαστήριο δεν αναμένεται σε λιγότερο από 15 μήνες από σήμερα.

zarpanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής του «16ου Ιστορικού...

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η ισχύς...

Δήμος Καντάνου-Σελίνου:Νέα μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Παλαιόχωρας

Αγαπητοί κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου μας, Θα θέλαμε...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής του «16ου Ιστορικού...

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η ισχύς...

Δήμος Καντάνου-Σελίνου:Νέα μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Παλαιόχωρας

Αγαπητοί κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου μας, Θα θέλαμε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Μαλεβιζίου: 50% έκπτωση σε 100 δημότες μας για να βρεθούν στο πλάι του ΟΦΗ στις 17 Μάϊου

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα διευκολύνονται 100 δημότες...

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Σούζυ Καζαντζίδου

Η Σούζυ Καζαντζίδου έδινε πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο...

Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας

Ο Νίκος Παλαιοκώστας, μεγαλύτερος αδερφός του Βασίλη Παλαιοκώστα, άφησε...

Πάπας Φραγκίσκος: Ξεκίνησε η κηδεία – Χιλιάδες κόσμου στο ύστατο χαίρε

Το ύστατο χαίρε λένε σήμερα στον πάπα Φραγκίσκο χιλιάδες...