«Ξέμεινε» από αναισθησιολόγους το Νοσοκομείο Ρεθύμνου!
«Ξέμεινε» από αναισθησιολόγους το Νοσοκομείο Ρεθύμνου!
Tραγικές παραμένουν οι ελλείψεις κυρίως σε ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, το οποίο εξακολουθεί να δίνει την δική του «μάχη» κατά του κορωνοϊού.
Μάλιστα όλο αυτό το κρίσιμο -για την δημόσια υγεία- διάστημα, οι μόνες προσλήψεις που έγιναν ήταν σε νοσηλευτές, περίπου 7 με 8 στον αριθμό ώστε να καλυφθούν κατά βάση οι ανάγκες της κλινικής «covid 19», που έχει δημιουργηθεί και στο ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο.
Εν τω μεταξύ, την στιγμή που άλλα νοσοκομεία της Κρήτης ενισχύθηκαν με προσωπικό στην διάρκεια της πανδημίας, στο Ρέθυμνο -το ένα και μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού- δεν προχώρησε σε καμία πρόσληψη και αυτό λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από πλευράς των γιατρών ώστε να επιλέξουν το Γ.Ν.Ρ. ως νοσοκομείο για να υπηρετήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας.
Πρόσφατα μάλιστα η κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα, είχε «αποτυπωθεί» με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στην ανοικτή επιστολή που είχε δώσει στην δημοσιότητα η διοίκηση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του νομού.
Εξάλλου, με αφορμή την εν λόγω επιστολή και η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, είχε κάνει την δική της παρέμβαση προς την διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ζητώντας στην ουσία άμεσα λύση.
Ωστόσο, το μόνο που έχει επιτευχθεί όλο αυτό το διάστημα είναι (στην ουσία) η μετατροπή της εργασιακής σχέσης με το Ίδρυμα της παθολόγου που εξακολουθεί να πηγαίνει στο Ρέθυμνο από το νοσοκομείο Χανίων.
Η εν λόγω γιατρός που μέχρι πρότινος κάλυπτε κάποιες από τις εφημερίες του μήνα στην παθολογική κλινική, τώρα έγινε επικουρική και με βάση τις πληροφορίες του neakriti.gr θα παραμείνει στο ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο για ένα χρόνο.
Πάντως, οι όποιες προσπάθειες καταβάλλονται από πλευράς της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την πρόσληψη παθολόγων, πνευμονολόγων καθώς και άλλων ειδικοτήτων, έχουν πέσει στο κενό.
Αναμένεται ταλαιπωρία των ασθενών με τα τακτικά χειρουργεία
Σωστό «πονοκέφαλο» όμως τόσο στην διοίκηση του Ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου, όσο και στην διοίκηση της 7ης Υ.Π.Ε. Κρήτης, εξακολουθεί να προκαλεί το θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων.
Και αυτό διότι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχουν πλέον απομείνει δύο μόνο αναισθησιολόγοι, οι οποίοι θα κληθούν να σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων, όταν το υπουργείο Υγείας «ανάψει» το πράσινο «φως».
Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα με τις εφημερίες του μήνα, καθώς δεν θα μπορούν να καλυφθούν στο σύνολο τους, όπως επίσης δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν πλήρως όλα τα χειρουργικά τραπέζια του νοσοκομείου.
Κατά συνέπεια, είναι ορατός ο κίνδυνος να μην γίνονται τα τακτικά χειρουργεία, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να πηγαινοέρχονται στα νοσοκομεία των Χανίων και του Ηρακλείου για μία προγραμματισμένη επέμβαση!
Επιπλέον, εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων (πρόβλημα που ήταν γνωστό και πριν από την πανδημία), δεν αποκλείεται ακόμα και τα έκτακτα περιστατικά (δηλαδή, τα έκτακτα χειρουργεία) να γίνονται μετ’ εμποδίων ειδικότερα στις περιπτώσεις που υπάρξει ανάγκη δύο για παράδειγμα ασθενών ταυτόχρονα.
Ο εξοπλισμός
Σε ότι αφορά τέλος στον ιατρικό εξοπλισμό, το νοσοκομείο Ρεθύμνου ενισχύθηκε στην διάρκεια της πανδημίας όχι όμως από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου, αλλά κυρίως από τις δωρεές που έγιναν από ιδιώτες και επιχειρηματίες του νομού.
Εξάλλου, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ιδρύματος, η οποία «άνοιξε» τα δύο «κλειστά» μέχρι χθες επιπλέον κρεβάτια που διαθέτει, δεν έχει ακόμα προμηθευτεί τους δύο αναπνευστήρες που είναι απαραίτητοι για την πλήρη λειτουργία των εν λόγω κρεβατιών!
Πηγή: Ρέθεμνος – rethemnosnews
Τα σχόλια είναι κλειστά.