Ξεκινούν τα έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ από την Γεωργιούπολη μέχρι τον Πετρέ

Ημερομηνία:

Δημοπρατείται τις προσεχείς μέρες από το Υπουργείο Υποδομών, το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στην παραλιακή ζώνη από την Γεωργιούπολη μέχρι τον Πετρέ που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αναμόρφωση οκτώ κόμβων, νέο ηλεκτροφωτισμό και την κατασκευή τριών κάτω διαβάσεων και οκτώ πεζογεφυρών με ανελκυστήρες και ηλεκτρονικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που θα εγκατασταθεί στο Δημαρχείο του Δήμου μας, συνολικού προϋπολογισμού 13.100.000 ευρώ, με στόχο να ξεκινήσουν οι εργασίες αμέσως μετά το πέρας της φετινής τουριστικής περιόδου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, προβάλαμε επισταμένως την ανάγκη αποκατάστασης της συνέχειας των παραπλεύρων οδών εκατέρωθεν του Β.Ο.Α.Κ. που σήμερα διακόπτεται από τα ρέματα Δέλφινα και Μουσέλα με την κατασκευή τεσσάρων γεφυρών ούτως ώστε η τοπική κυκλοφορία να διεξάγεται ανεμπόδιστα χωρίς την συχνή χρήση του Β.Ο.Α.Κ., βελτιώνοντας περαιτέρω την οδική ασφάλεια και αποκαθιστώντας σε μεγάλο βαθμό την υπεραστική λειτουργία του.

Ήδη ξεκίνησαν να εκτελούνται οι γεωτρήσεις στις θέσεις των νέων γεφυρών. Η σχετική σύμβαση όπως και η σύμβαση για την στατική τους μελέτη υπογράφηκαν πρόσφατα μεταξύ των Αναδόχων και του ΟΑΚ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε οτι τα έργα αυτά μαζί με τον νέο ΒΟΑΚ θα αναβαθμίσουν συνολικά την περιοχή μας και θα δώσουν νέα υπόσταση στις αναπτυξιακές προοπτικές της. Ο Δήμος μας βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, θέτοντας και υποστηρίζοντας ενεργά κάθε προσπάθεια που είναι προς όφελος των κατοίκων και των εργαζομένων της.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Χανίων : Νέα, ασφαλής διάβαση στη...

Νέα, ασφαλής διάβαση στη συμβολή των οδών Εμμ. Μουντάκη...

Στα Χανιά η Ντόρα Μπακογιάννη το βράδυ...

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά!

Δήμος Χανίων : Νέα, ασφαλής διάβαση στη...

Νέα, ασφαλής διάβαση στη συμβολή των οδών Εμμ. Μουντάκη...

Στα Χανιά η Ντόρα Μπακογιάννη το βράδυ...

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά!
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην Μητρόπολη Ρεθύμνου έκαναν Ανάσταση Όλγα Κεφαλογιάννη και Γιάννης Κεφαλογιάννης

Πλήθος κόσμου και φέτος στην αναστάσιμη λειτουργία Στην Μητρόπολη Ρεθύμνου...

Ζεστός θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την...

Δημογραφικό: Πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα του 2050

Τα τελευταία χρόνια, οι δημογραφικές αλλαγές στην Ελλάδα απασχολούν...