Ξεκίνησε το πείραμα της NASA για την αποστολή στον Άρη – Οι 4 εθελοντές που κλείστηκαν στην αποικία Mars Dune Alpha
Θα διαρκέσει 378 ημέρες
Ξεκίνησε το πείραμα της NASA για την αποστολή στον Άρη – Οι 4 εθελοντές που κλείστηκαν στην αποικία Mars Dune Alpha
Τέσσερις εθελοντές θα περάσουν τις επόμενες 378 ημέρες σε μια προσομοίωση του Άρη, αντιμετωπίζοντας τις ενδεχομένως σκληρές και ρεαλιστικές προκλήσεις που επιφυλάσσει ο κόκκινος πλανήτης, υπό το άγρυπνο βλέμμα της NASA, προκειμένου να προετοιμάσει μια πραγματική αποστολή.
Οι εθελοντές κλειδώθηκαν στον εικονικό πλανήτη στο Διαστημικό Κέντρο Johnson στο Χιούστον του Τέξας, την Κυριακή (25/6), ως μέρος της πρώτης τριετούς μελέτης προσομοίωσης από τη διαστημική υπηρεσία.
«Η γνώση που αποκτάμε εδώ θα μας βοηθήσει να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη και να τους φέρουμε σπίτι με ασφάλεια», είπε η Γκρέις Ντάγκλας, η κύρια ερευνήτρια της αποστολής στη NASA, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.
Η αποικία που ονομάζεται Mars Dune Alpha θα διαθέτει κουζίνα, ιδιωτικούς χώρους πληρώματος και δύο μπάνια με φαρμακευτικά είδη, χώρους εργασίας και αναψυχής.
Το πλήρωμα θα πρέπει να διεξάγει «δραστηριότητες αποστολής», όπως συλλογή γεωλογικών δειγμάτων, άσκηση και εξάσκηση προσωπικής υγιεινής και φροντίδας υγείας, με ελάχιστη επαφή με την οικογένεια και τους αγαπημένους τους, σύμφωνα με τη NASA.
Σύμφωνα με την New York Post, για να συλλάβει την πραγματική ουσία της ζωής στον γειτονικό μας πλανήτη, το πλήρωμα πρέπει να εργαστεί μέσω «περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων», συμπεριλαμβανομένων των ορίων στους πόρους, των περιόδων απομόνωσης και των εξοπλιστικών αποτυχιών.
Ο μόνος περιορισμός που δεν μπορεί να προσομοιώσει η αποικία είναι η βαρύτητα του Άρη, η οποία είναι περίπου το 38% της επιφανειακής βαρύτητας της Γης.
Αν και κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν είναι εκπαιδευμένοι αστροναύτες, ο αρχηγός του πληρώματος είπε πως είναι «μια καταπληκτική ομάδα αφοσιωμένων ατόμων που αισθάνονται πολύ παθιασμένοι με την εξερεύνηση του διαστήματος και την επιστήμη».
Τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια του έτους θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να υπολογίσουν τι μπορεί να βιώσει ένα πραγματικό πλήρωμα που κατευθύνεται στον Άρη και θα χρησιμεύσουν επίσης ως σημαντικές πληροφορίες για τους σχεδιαστές οχημάτων στη NASA.
Τα σχόλια είναι κλειστά.