Voucher 400 ευρώ: Οι τρεις προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα κατάρτισης
Voucher 400 ευρώ: Οι τρεις προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα κατάρτισης
Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ, στην ολοκλήρωση του οποίου οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι θα λάβουν ένα voucher έως 400 ευρώ.
«Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μπορείτε να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στο Μητρώο Ωφελούμενων για την κατάρτιση 150.000 εργαζόμενων μέσω Κ.Ε.Δι.Βι.Μ. των Α.Ε.Ι. και αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ., στο πλαίσιο του έργου “Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με έμφαση στις ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες”» τονίζεται στην ανακοίνωση για το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU.
Οι τρεις προϋποθέσεις για την ένταξη
Για να υποβάλετε την αίτηση για το voucher 400 ευρώ θα πρέπει να:
• είστε μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα
• έχετε ηλικία άνω των 18 ετών
• είστε απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Επιπλέον, κατά την υποβολή της αίτησης ζητείται Υπεύθυνη Δήλωση μέσω gov.gr, στην οποία ο υποψήφιος δηλώνει ότι:
α. Δεν παρακολουθεί ή/ και δεν έχει παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, της δράσης 16913 Νέα στρατηγική για τη δια βίου μάθηση & το εθνικό σύστημα αναβάθμισης δεξιοτήτων,
β. Δεν έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα τελευταία δύο έτη πριν από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης
Τι απαιτείται για την αίτηση – Τα στάδια
Για την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα κατάρτισης με το voucher των 400 ευρώ θα χρειαστείτε:
τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
την επισύναψη κατά περίπτωση επιπλέον δικαιολογητικών
H διαδικασία της αίτησης χωρίζεται σε 2 στάδια:
ΣΤΑΔΙΟ Α: Με την είσοδό σας στην πλατφόρμα γίνεται έλεγχος της απασχόλησης και της ηλικίας, ενώ κατά την υποβολή της αίτησης γίνεται έλεγχος των στοιχείων μέσω του ΕΡΓΑΝΗ και σε περίπτωση μη ταυτοποίησης δεν επιτρέπεται η υποβολή της αίτησης.
ΣΤΑΔΙΟ Β: Συμπληρώνετε και υποβάλετε την αίτηση συμμετοχής επισυνάπτοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε μορφή αρχείου pdf, και αποθηκεύετε το αποδεικτικό της υποβολής της αίτησής σας, το οποίο αναγράφει τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ) καθώς και την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής της.
Πώς υπολογίζεται η επιδότηση
Το νέο πρόγραμμα προσφέρει επιδοτούμενη κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών σε 150.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, η οποία οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης. Το ποσό της επιδότησης ωφελούμενων ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά ώρα, δηλαδή συνολικά έως τα 400 ευρώ.
Στόχος της δράσης είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.
Οι ενδιαφερόμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr πατώντας στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση».
Αφού οριστικοποιηθεί η πρώτη φάση του Μητρώου Ωφελουμένων, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ.
Σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας και αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), η ΔΥΠΑ θα προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης με έμφαση στις ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες.
Ενδεικτικά, οι επιλογές περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης όπως data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.
Τα σχόλια είναι κλειστά.