Βασιλακόπουλος: Επιστημονικά ένας πλήρως εμβολιασμένος δεν χρειάζεται να φορά τη μάσκα έξω

Ημερομηνία:

Σε φάση αποκλιμάκωσης βρίσκεται η πανδημία στην χώρα υπογράμμισε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας ωστόσο ότι παρόλο που η επιδημία πάει καλά δεν σημαίνει ότι τελείωσε.

«Το πρόβλημα έχει μόνο μια λύση: Λέγεται εμβόλιο. Πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε. Έχουμε ένα από τα καλύτερα εμβολιαστικά προγράμματα διεθνώς. Το να μην το εκμεταλλευόμαστε δεν έχει λογική. Έχει εξαντληθεί η δυνατότητα των συναδέλφων μου και προσωπικώς να πείσουμε τον κόσμο. Πρέπει άλλες ειδικότητες, διαφημιστές, επικοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, να βοηθήσουν να καταφέρουμε να πείσουμε όσους διστάζουν και αμφιβάλλουν για το εμβόλιο» επισήμανε.

Το πρόβλημα έχει μόνο μια λύση: Λέγεται εμβόλιο
Στη συνέχεια ο γιατρός αναφέρθηκε στα περιστατικά θρομβώσεων και στις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην χώρα.

«Ούτε η επιστημονική κοινότητα ούτε τα ΜΜΕ πρέπει να αποκρύπτουν το παραμικρό. Όμως είχαμε πέντε περιστατικά θρομβώσεων στην Ελλάδα μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca. Αυτό έπαιξε σε όλα τα κανάλια. Αν την ίδια μέρα, λέγαμε, ότι από τους 1000 νοσηλευόμενους οι 200 έπαθαν θρόμβωση, και την επόμενη μέρα έπαθαν θρόμβωση οι 300, θα καταλάβαινε ο κόσμος το σχετικό κίνδυνο» πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι οι όποιες μεταλλάξεις καλύπτονται από τα εμβόλια, ενώ είπε πως «η δικαιολογία ότι τα εμβόλια δεν είναι πλήρως δοκιμασμένα σε λίγο χρόνο θα πάψει να υπάρχει. Η Pfizer έκανε αίτηση στον FDA για κανονική της αδειοδότηση. Θα είναι όπως όλα τα άλλα εμβόλια ή φάρμακα που κάνουμε».

Για το θέμα της μάσκας, σημείωσε ότι «επιστημονικά» ένας πλήρως εμβολιασμένος δεν χρειάζεται να φορά τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. «Αλλά εάν αυτό τεθεί ως ζήτημα στην Ελλάδα, πολλοί μη εμβολιασμένοι θα προσποιούνται τους εμβολιασμένους και θα βγάλουν την μάσκα τους. Εγώ παρότι πλήρως εμβολιασμένος φοράω τη μάσκα μου στους εξωτερικούς χώρους, παρότι δεν κινδυνεύω».

Υγειονομικοί και self – test
«Eξ’ αρχής υπήρξε σύγχυση με το εμβόλιο της AstraZeneca. Φάνηκε ότι στις ηλικίες 30-50 είναι συχνότερη η θρόμβωση. Ωστόσο το ποσοστό είναι μια στις 100.000 δόσεις» δήλωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Γιώργος Παπαζήσης.

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να υπάρχουν ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τονίζοντας την ανάγκη να γίνει υποχρεωτικός σε αυτούς.

Τέλος, εκτίμησε, ότι σύντομα οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να κάνουν self test.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Την χτύπησε, την έγδυσε, την λήστεψε και...

Εφιαλτικές καταστάσεις βίωσε μια 33χρονη γυναίκα από τον Πύργο,...

Πάσχα: Μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα σε...

Το φετινό Πάσχα, περισσότερα από 1.900.000 οχήματα κινήθηκαν στο...

Την χτύπησε, την έγδυσε, την λήστεψε και...

Εφιαλτικές καταστάσεις βίωσε μια 33χρονη γυναίκα από τον Πύργο,...

Πάσχα: Μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα σε...

Το φετινό Πάσχα, περισσότερα από 1.900.000 οχήματα κινήθηκαν στο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η τέχνη να χειρίζεστε τοξικούς συγγενείς χωρίς να ανεβαίνει η πίεσή σας

Δύο καθηγήτριες κλινικής ψυχολογίας αποκαλύπτουν ύπουλες τοξικές συμπεριφορές των...

Πορτογαλία-Ισπανία: Τι είναι το σπάνιο φαινόμενο που προκάλεσε το μπλακ άουτ – Ο Θ. Κολυδάς εξηγεί

Τι ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος. Το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που...

Βενιζέλειο: με ΚΤΕΛ οι παθολόγοι στο Ρέθυμνο, ομαδική παραίτηση πνευμονολόγων

H... κατρακύλα είναι ασταμάτητη για ένα νοσοκομείο με τόση...

Την χτύπησε, την έγδυσε, την λήστεψε και την παράτησε στο δρόμο

Εφιαλτικές καταστάσεις βίωσε μια 33χρονη γυναίκα από τον Πύργο,...