Βαλυράκης: Την Πέμπτη θα συζητηθεί η προσφυγή των ψαράδων

Ημερομηνία:

Οι δύο ψαράδες επιμένουν ότι είναι αθώοι
Την Πέμπτη 7 Ιουλίου αναμένεται να συζητηθεί στο τριμελές συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας η προσφυγή που έχουν καταθέσει οι δυο ψαράδες της Ερέτριας κατά του εντάλματος για την προσωρινή προφυλάκιση τους σχετικά με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

Οι δύο ψαράδες κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τον ανακριτή να υποστηρίζει πως οι κατηγορούμενοι σκότωσαν με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τον πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο οι ίδιοι δηλώνουν αθώοι.

Τι λέει ο δικηγόρος των ψαράδων
Ο δικηγόρος των δύο κατηγορούμενων, Δημήτρης Καρβέλης, είχε εξηγήσει κατά την κατάθεση της προσφυγής ότι «πρακτικά, η προσφυγή δεν έχει να κάνει με την ουσία της υπόθεσης αλλά με τη νομιμότητα της προφυλάκισης», όπως αναφέρει το eviatop.gr. «Δηλαδή προσβάλλουμε τους λόγους για τους οποίους ο ανακριτής μαζί με την εισαγγελέα προφυλάκισαν τους ψαράδες. Για να προφυλακιστεί ένας άνθρωπος ακόμα και όταν κατηγορείται για κακούργημα θα πρέπει να συντρέχουν οι προϋποθέσεις να είναι ύποπτος φυγής ή αν αφεθεί ελεύθερος να κάνει τα ίδια ή παρόμοια αδικήματα», πρόσθεσε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στις 12 κληρώνει για πλεόνασμα – Έρχονται...

Την ανακοίνωση του πλεονάσματος του 2024 αναμένει η κυβέρνηση,...

Ανδρουλάκης: Προσπαθούν με αγωνία να επιβάλλουν το...

«Θα είμαστε παντού, σε κάθε γωνιά της χώρας, για...

Στις 12 κληρώνει για πλεόνασμα – Έρχονται...

Την ανακοίνωση του πλεονάσματος του 2024 αναμένει η κυβέρνηση,...

Ανδρουλάκης: Προσπαθούν με αγωνία να επιβάλλουν το...

«Θα είμαστε παντού, σε κάθε γωνιά της χώρας, για...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγωδία στον Πλατανιά: Ηλικιωμένος καταπλακώθηκε από τρακτέρ και έχασε τη ζωή του

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η πυροσβεστική...

Δήμος Ηρακλείου : Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο 26-04-2025

Το Σάββατο 26 Απριλίου 2025 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία...