Τζεφ Μπέζος για οικονομία: Μην αγοράζετε τίποτα, αφήστε κάτι στην άκρη

Ημερομηνία:

Λίγο πριν ξεκινήσει η αγοραστική περίοδος των Χριστουγέννων, ο μεγιστάνας του ηλεκτρονικού εμπορίου Τζεφ Μπέζος προειδοποιεί ότι δεν είναι ώρα για ψώνια.

Με την παγκόσμια οικονομία να βρίσκεται αντιμέτωπη με πιθανή ύφεση, ο ιδρυτής της Amazon συμβουλεύει καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβολής μεγάλων αγορών τους επόμενους μήνες.

«Αν είστε ιδιώτης και σκέφτεστε να αγοράσετε μια τηλεόραση, ίσως να το καθυστερήσετε, να κρατήσετε τα μετρητά, να δείτε τι θα συμβεί. Το ίδιο ισχύει για ένα ψυγείο, ένα νέο αυτοκίνητο, οτιδήποτε» είπε ο Μπέζος σε συνέντευξή του στο CNN.

Η δε επιχειρήσεις καλό θα ήταν να αναβάλλουν τυχόν εξαγορές ή άλλες μεγάλες δαπάνες, συνέχισε.

«Απλά μειώστε το ρίσκο σας» συνέστησε ο ιδρυτής της Amazon.

«Αν και δεν βρισκόμαστε σε ύφεση αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να βρεθούμε σε ύφεση πολύ σύντομα» προειδοποίησε. «Οι πιθανότητες σε αυτή την οικονομία σάς λένε να είστε εγκρατείς».

Mαζικές απολύσεις στην Amazon

Την ίδια ώρα, η εταιρεία του Τζε Μπέζος, η Amazon προχωρά σε δυναμική μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 10.000 θέσεις, ακολουθώντας τα χνάρια του Twitter και του Facebook που τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωσαν μαζικές απολύσεις.

«Η οικονομία παραμένει σε περιπλεγμένη κατάσταση και κάναμε προσλήψεις με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο Άντι Τζάσι, διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού ομίλου, σε εσωτερικό σημείωμά του προς τους εργαζομένους.

Η μείωση του εργατικού δυναμικού θα σημάνει μείωση κατά κάτι λιγότερο από 1% του τρέχοντος μισθολογικού της κόστους.

Η εταιρεία απασχολούσε 1,54 εκατ. εργαζόμενους σε παγκόσμια κλίμακα στα τέλη Σεπτεμβρίου, χωρίς να λογαριάζονται οι εποχικοί εργαζόμενοι, οι οποίοι στρατολογούνται σε περιόδους αυξημένης δραστηριότητας, όπως κατά την περίοδο των εορτών του τέλους του έτους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δασμοί Τραμπ: Οι επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές...

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων σχετικά με...

Σουπερμάρκετ: Πιο ακριβός ο φετινός Μάρτιος στα...

Οι παράγοντες που ευθύνονται, κατά την έρευνα του ΙΕΛΚΑ,...

Δασμοί Τραμπ: Οι επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές...

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων σχετικά με...

Σουπερμάρκετ: Πιο ακριβός ο φετινός Μάρτιος στα...

Οι παράγοντες που ευθύνονται, κατά την έρευνα του ΙΕΛΚΑ,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τουρισμός: Στοιχεία-έκπληξη για την Κρήτη – Πώς κινήθηκε ο Μάρτιος και τι προβλέπεται για Απρίλιο – Μάιο

Οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις παρουσιάζουν...

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 από το «αθηνόραμα»

Οι φετινοί νικητές και το νέο γαστρονομικό αφήγημα για...

Πάσχα: Πόσο θα κοστίσει αρνί και κατσίκι – Γιατί προβληματίζονται οι κρεοπώλες

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των αμνοεριφίων το φετινό Πάσχα...