Τουρκία : Ο Ερντογάν «σκουπίζει» τον χρυσό της χώρας

Ημερομηνία:

Νέα κίνηση πανικού από τον σουλτάνο για την τόνωση της υπό κατάρρευση τουρκικής οικονομίας και την υποστήριξη των μεγαλεπήβολων εξοπλιστικών σχεδίων του.

Αυτή τη φορά ο σουλτάνος διατάζει ή έστω σχεδιάζει να απαιτήσει από τα κοσμηματοπωλεία να καταθέσουν χρυσό σε κρατικές τράπεζες για να συγκεντρωθεί επιπλέον κεφάλαιο για την οικονομία.

Σε άρθρο της, η Sozcu τονίζει: «Ζήτησαν από τους κοσμηματοπώλες 20 τόνους χρυσού. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο έκπληξη, 500 γραμμάρια χρυσού θα συγκεντρωθούν από κάθε κοσμηματοπώλη. Έτσι 20 τόνοι χρυσού θα μαζευτούν σε κρατικές τράπεζες».

Το νομοσχέδιο που εκπόνησε το Υπουργείο Εμπορίου προβλέπει πως η αξία του χρυσού θα ανέρχεται σε περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια όπως εκτιμάει η εφημερίδα. Ο λόγος αυτής της κίνησης πανικού; Μα τα οικονομικά προβλήματα του σουλτάνου.

«Η κυβέρνηση ψάχνει λύση στο μεγάλο πρόβλημα πόρων που έχει στην οικονομία. Μοιάζει με τους οριζόντιους φόρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτοί οι κοσμηματοπώλες που δεν θα δώσουν στις κρατικές τράπεζες χρυσό δεν θα επιτρέπεται να κατασκευάζουν κοσμήματα. Οι κοσμηματοπώλες είναι σε κατάσταση σοκ.»

Και όλα αυτά γίνονται με φόντο την κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας που κάνει χιλιάδες τούρκους να δυσκολεύονται να αγοράσουν βασικά αγαθά.

Αυτοκτόνησε άνδρας ασφαλείας του

Πονοκέφαλο στον σουλτάνο δημιουργεί όμως και μία αυτοκτονία με βαριές σκιές για το σύστημα Ερντογάν.

Άνδρας που είχε υπηρετήσει στην ασφάλεια του Ερντογάν αυτοκτόνησε και το σημείωμα που άφησε δημιουργεί σεισμό στην Τουρκία. Tον νεκρό άνδρα που υπηρετούσε στην προεδρική ασφάλεια βρήκαν συνάδελφοι του που τον αναζητούσαν καθώς είχε εξαφανιστεί και το κινητό του ήταν κλειστό.

Το ιδιόχειρο σημείωμα του διέρρευσε στον Τύπο.

«Αυτό που ξέρετε να κάνετε καλύτερα είναι να προσβάλετε το προσωπικό σας, να το απειλείτε, να το απολύετε, να το εξευτελίζετε και να τους κάνετε ψεύτες. Κάθε άνθρωπος έχει την περηφάνεια του και δεν μπορώ να καταπιώ αυτές τις λέξεις».

Προσωπικοί λόγοι ή κάτι που είχε σχέση με τις συνθήκες εργασίας στην αυλή του Ερντογάν κρύβονται πίσω από τα αίτια; Στο σημείωμα ο αυτόχειρας έχει τα αρχικά δύο στελεχών και αναφέρει: Εύχομαι να είχατε μεταχειριστεί καλά τους ανθρώπους σας και να τους είχατε ρωτήσει πως είναι.

Ο ίδιος απαίτησε να μην παραστούν προϊστάμενοι του στην κηδεία του εκτός από έναν, ενώ η αντιπολίτευση λέει πως είναι η τρίτη αυτοκτονία στην προεδρική φρουρά το 2021.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φλέγεται η Ιερουσαλήμ: “Ίσως χρειαστούμε ενισχύσεις από...

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν σε δασώδεις περιοχές λόγω καύσωνα και...

Τα 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν μνήμες...

Στους δρόμους και στις πλατείες οι κάτοικοι, κλειστά για...

Φλέγεται η Ιερουσαλήμ: “Ίσως χρειαστούμε ενισχύσεις από...

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν σε δασώδεις περιοχές λόγω καύσωνα και...

Τα 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη ξύπνησαν μνήμες...

Στους δρόμους και στις πλατείες οι κάτοικοι, κλειστά για...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σημαντικές δωρεές ενισχύουν το έργο του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου

Έμπρακτη στήριξη από πολίτες, οικογένειες και φορείς. Με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη...

To παραδοσιακό πιάτο που μειώνει τη χοληστερόλη και ενισχύει τα οστά

Υπάρχουν παραδοσιακά φαγητά που μάθαμε να συνδυάζουμε, γιατί “ταίριαζαν”...

Διάσπαρτο σε όλη την Κρήτη το πιο αλλεργιογόνο φυτό της Μεσογείου

Το περδικάκι ή περδικούλι είναι όμορφο, θεραπευτικό και επικίνδυνο. Διάσπαρτο...