Η Τουρκία εισέβαλε (πάλι) στο βόρειο Ιράκ – Αλλά ποιος ασχολείται;

Ημερομηνία:

«Η νέα στρατιωτική επιχείρηση και οι βομβαρδισμοί της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ, αν και συνιστούν μία επικίνδυνη εξέλιξη και κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας ανεξάρτητου κράτους, δεν φαίνεται να ‘συγκινούν’ ιδιαίτερα το στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που, με αφορμή την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επιχείρησαν να φορέσουν το ‘φωτοστέφανο’ της ‘ειρήνης’ και του ‘διεθνούς δικαίου’», τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Ο Περισσός υπογραμμίζει πως «αυτή η εξέλιξη, μαζί με την εκκωφαντική σιωπή του ευρωΝΑΤΟϊκού μπλοκ, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα ‘δυο μέτρα και σταθμά’, όπως και οι επιλεκτικές ‘ευαισθησίες’ είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα όλων των ιμπεριαλιστών, ανάλογα με τα συμφέροντά τους».

Και προσθέτει ότι, «εν προκειμένω, προέχουν οι στρατηγικές σχέσεις με τη σύμμαχο Τουρκία και η συνοχή στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, οπότε όλα τα υπόλοιπα, περί ‘κυριαρχικών δικαιωμάτων’ και ‘καταπολέμησης του αναθεωρητισμού’ πάνε απλά περίπατο!»

«Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης της ΝΔ – που επίσης δεν έχει βγάλει άχνα για τις εξελίξεις – ‘δεν είναι και η καλύτερη περίοδος να λές πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ‘», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

Και καταλήγει: «Η πάλη των λαών ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μαζί και στα προσχήματα και την υποκρισία που τους συνοδεύουν, είναι η μοναδική σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραμπ: Δείχνει στον Ζελένσκι την έξοδο –...

Είναι η δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα που ο...

Ανασχηματισμός: Τι περιμένει η κυβέρνηση – Τα...

Στο Μαξίμου αναμένουν τα πορίσματα για την τραγωδία στα...

Τραμπ: Δείχνει στον Ζελένσκι την έξοδο –...

Είναι η δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα που ο...

Ανασχηματισμός: Τι περιμένει η κυβέρνηση – Τα...

Στο Μαξίμου αναμένουν τα πορίσματα για την τραγωδία στα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι:Άρθρο Δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη

Το Όραμά μας για τον Δήμο. Μαζί με τους...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Αλλαγής της Κρήτης στην Εθνική Εκδήλωση του EU Climate Pact 2025

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Κινητικότητας της Περιφέρειας...