Τουρισμός: Πτώση στα last minutes πακέτα για Κρήτη – Οι τιμές

Ημερομηνία:

Πτωτικά διαμορφώνονται οι τιμές των last minutes τουριστικών πακέτων που προσφέρονται στη γερμανική αγορά για τρία δημοφιλή ελληνικά νησιά -τη Ρόδο, την Κω και την Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έρευνα της γνωστής ταξιδιωτικής πλατφόρμας HolidayCheck, που απευθύνεται στις γερμανόφωνες αγορές, οι τιμές των πακέτων για οικογενειακές διακοπές, το φετινό καλοκαίρι, για κρατήσεις τον Ιούνιο, που προσφέρονται στους Γερμανούς παραθεριστές για τη Ρόδο εμφανίζονται μειωμένες κατά 9% και τον Ιούνιο ανέρχονταν σε 4.422 ευρώ, από 4.881 ευρώ τον Απρίλιο. Αντίστοιχα, για την Κω και την Κρήτη η μείωση διαμορφώνεται σε διψήφιο ποσοστό 12%, με τη μέση τιμή για την Κω να διαμορφώνεται τον Ιούνιο στα 4.246 ευρώ, από 4.847 ευρώ τον Απρίλιο και για την Κρήτη στα 4.202 ευρώ, έναντι 4.766 ευρώ.

Η έρευνα, η οποία αφορά πακέτο διακοπών μίας εβδομάδας, το οποίο περιλαμβάνει πτήσεις, ξενοδοχείο, γεύματα και μεταφορά, για δύο ενήλικες και δύο παιδιά σχολικής ηλικίας, την περίοδο από 19 Ιουλίου έως 9 Σεπτεμβρίου 2024, αποκαλύπτει ότι πτώση διαπιστώνεται σε 14 από τους 15 αγαπημένους προορισμούς οργανωμένων διακοπών για τους Γερμανούς, με τη μεγαλύτερη να παρατηρείται στο Λανζαρότε και στις τουρκικές ακτές, κατά 22% και 15%, αντίστοιχα.

Έτσι, μια οικογένεια με δύο παιδιά σχολικής ηλικίας θα πληρώσει κατά μέσο όρο περίπου 1.200 ευρώ λιγότερα για μια εβδομάδα οργανωμένων διακοπών στο Λανζαρότε, κάνοντας κράτηση τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον Απρίλιο. Ενώ, για τις τουρκικές ακτές το ποσό εξοικονόμησης φτάνει σχεδόν στα 800 ευρώ.

 

Μέση τιμή κάτω από 3.500 ευρώ την εβδομάδα για μια οικογένεια με δύο ενήλικες και δύο παιδιά μπορεί να κανείς να βρει στην Τυνησία και την Αίγυπτο.

 

Παράλληλα, μειωμένες είναι οι τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων για last minutes κρατήσεις, με τη μεγαλύτερη πτώση πάνω από 30% να προσφέρεται στο αεροδρόμιο της Μάλαγα, ενώ στη Μαγιόρκα οι τιμές είναι φθηνότερες κατά 10%.

Επιχειρώντας να εξηγήσει το φαινόμενο των μειωμένων τιμών στις last minutes κρατήσεις, η Nina Hammer, ταξιδιωτική εμπειρογνώμονας της HolidayCheck, λέει ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι οι κρατήσεις στην αρχή του έτους ήταν συγκρατημένες και λόγω της μειωμένης ζήτησης, υπάρχει ακόμη διαθέσιμη χωρητικότητα, ιδίως σε περιοχές με υψηλές τιμές, γεγονός που οδηγεί τώρα σε πτώση των τιμών.

Οι τιμές τουριστικών πακέτων στη γερμανική αγορά για οικογενειακές διακοπές το καλοκαίρι 2024 

afisa

cretalive.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανάρτηση Λ.Αυγενάκη για το Κύπελλο Cheerleading Κρήτης

ΑΝΑΛΑΡΤΗΣΗ Λ.ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ CHEERLEADING ΚΡΗΤΗΣ Ο Βουλευτής ΝΔ...

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με πάνω από 280 γραμμάρια...

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...

Ανάρτηση Λ.Αυγενάκη για το Κύπελλο Cheerleading Κρήτης

ΑΝΑΛΑΡΤΗΣΗ Λ.ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ CHEERLEADING ΚΡΗΤΗΣ Ο Βουλευτής ΝΔ...

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με πάνω από 280 γραμμάρια...

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκλογές Γερμανία: Ανακοινώθηκε το exit poll

Ανακοινώθηκε το exit poll – Πρώτο το CDU με...

Εκλογές: Ντυμένοι αποκριάτικα αλλά και… γυμνοί προσέρχονται οι γερμανοί στις κάλπες

Οι εκλογές στη Γερμανία διεξάγονται εν μέσω καρναβαλιού και...

Ελομίδα Βισβίκη: Η σύζυγος του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Google Maps είναι η αγαπημένη buyer του Cash or Trash

Μεγάλωσε στην Καισαριανή και θυμάται χαρακτηριστικά ότι όταν πήγαινε...

Κρίσιμες οι εκλογές για Γερμανία και Ευρώπη – Στις κάλπες σήμερα οι Γερμανοί

Το βλέμμα όλης της Ευρώπης σήμερα είναι στραμμένο στην...