Το Πολιτιστικό κέντρο Ασής Γωνιάς παίρνει σάρκα και οστά

Ημερομηνία:

Υπογράφτηκε χθες το συμβόλαιο δωρεάς του πολιτιστικού συλλόγου Αση Γωνίες “ο Άγιος Γεώργιος “ προς τον Δήμο Αποκορώνου.

Τη συμβολαιογραφική πράξη υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, και ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, Στέλιος Νικολακάκης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στην κατασκευή ενός πολυδύναμου συγκροτήματος (πολιτιστικό, πνευματικό, συνεδριακό κέντρο με ποικίλες χρήσεις) από τον Δήμο, τον πολιτιστικό σύλλογο και τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, πριν από 30 περίπου χρόνια η τοπική εκκλησία κ.α. παραχώρησαν στον σύλλογο το χώρο ανέγερσης, έγινε η θεμελίωση αλλά λόγω του μεγέθους του έργου και των πολλών απαιτήσεών του έμεινε ημιτελές.

Η δημοτική αρχή έθεσε πρώτη προτεραιότητα της την ολοκλήρωση του, ανταποκρινομενη στα πολλαπλά αιτήματα της Τοπικής κοινωνίας και στην ανάγκη να αποκτήσει ο δήμος και η τοπική κοινωνία ένα στεγασμένο χώρο που θα μπορεί να φιλοξενήσει συνέδρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, φιλοξενία κατοίκων και επισκεπτών και άλλες δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας.

Με τη συνδρομή των υπηρεσιών του ( Νομικής και Τεχνικής) καθόρισε χρονοδιάγραμμα τακτοποιήσεως του ακινήτου (φορολογικώς,τεχνικώς και απόκτησης τίτλων) κάνοντας αναθέσεις και σε εξωτερικούς συνεργάτες και επιχορήγησε τον σύλλογο οικονομικά για την συνέχιση του έργου του που έχει σημείο αναφοράς τη διατήρηση της παράδοσης, της λαογραφίας και των ηθών και εθίμων του τόπου μας κάνοντας τον πολυχώρο αυτό κέντρο ανάπτυξης και πολιτισμού. Έτσι και με την συνδρομή των μελών και όλων των παραγόντων του χωριού και με την χρηματική διευκόλυνση του μέλους του Πολιτιστικού συλλόγου, Αγγελάκη Στυλιανού, φθάσαμε στην ευχάριστη θέση μέσω της δωρεάς αυτής να επανεκκινήσουν οι δράσεις ολοκλήρωσης του μεγάλου αυτού έργου.
Τελειώνοντας ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε : «Ο δρόμος είναι μεγάλος αλλά όταν υπάρχει έμπνευση, θέληση, συνεργασία και αποφασιστικότητα όλα είναι δυνατά. Καλώ, λοιπόν, όλους να εργαστούμε μονιασμένοι και αγαπημένοι προς την κατεύθυνση αυτή».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Για ένα σκύλο διαλύσαμε δύο οικογένειες,...

Με την απολογία του 50χρονου κτηνοτρόφου ο οποίος κατηγορείται...

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιο Στην Αθήνα θα...

Κρήτη: Για ένα σκύλο διαλύσαμε δύο οικογένειες,...

Με την απολογία του 50χρονου κτηνοτρόφου ο οποίος κατηγορείται...

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιο Στην Αθήνα θα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εισαγγελέας για πλήρωμα Blue Horizon: “Kαμία προσπάθεια διάσωσης του Αντώνη Καργιώτη”

Για προσπάθεια του πληρώματος του Blue Horizon να αποποιηθούν...

Η Γερμανία αντιμέτωπη με τον εαυτό της

Ο εκλογικός χάρτης της Γερμανίας αντανακλά μια νέα πραγματικότητα....

“Κάθε Κουτί Μετράει” για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: “Χορός και στην ανακύκλωση”

Καλεί τους επισκέπτες «να το ρίξουν στον χορό» Για τρίτη...

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης των πυροβολισμών έξω από νυχτερινό κέντρο στο Ηράκλειο

Στην ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος τα ξημερώματα της...