«Το ευχαριστώ είναι λίγο»: Τι λέει η 23χρονη Κρητικοπούλα που ζει χάρη στο μισό ήπαρ του πατέρα της

Ημερομηνία:

Η περιπέτεια για την Ελένη ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, όταν υπεβλήθη σε επέμβαση, αλλά η βιοψία έδειξε ότι πρόκειται για κακοήθεια.
Συνέντευξη στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» με τον Σπύρο Χαριτάτο και την Ευλαμπία Ρέβη έδωσε η 23χρονη Ελένη Αϊλαμάκη που είναι η πρώτη ασθενής στη χώρα μας, η οποία προ ημερών υπεβλήθη με επιτυχία σε μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη.

Η ίδια σχολιάζοντας την κίνηση ανυπέρβλητης αγάπης του πατέρα της που της χάρισε ζωή για δεύτερη φορά τόνισε τα εξής: «Του μπαμπά του έχω απεριόριστη αγάπη, τον αγαπώ πολύ. Τι να του πω; Ευχαριστώ; Δε φτάνει. Το ευχαριστώ είναι λίγο».

Η περιπέτεια της Ελένης
Η περιπέτεια για την Ελένη ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, όπου υπεβλήθη σε επέμβαση, αλλά η βιοψία έδειξε ότι πρόκειται για κακοήθεια και λίγο καιρό αργότερα η ασθένεια επανεμφανίστηκε.

«Όταν μάθαμε ότι έχει υποτροπιάσει ο όγκος και μελετήσαμε τις θεραπευτικές μεθόδους, θέλαμε κάτι πιο ριζικό. Συστηματική θεραπεία γι’ αυτό τον καρκίνο δεν υπάρχει, οπότε προκρίναμε τη μεταμόσχευση από ζώντα δότη. Το δύσκολο ήταν να ενημερώσεις τους γονείς», σημείωσε ο Καθηγητής Χειρουργικής στο ΕΚΠΑ, Γεώργιος Σωτηρόπουλος, που πραγματοποίησε την ιστορική αυτή μεταμόσχευση.

Η λέξη «μεταμόσχευση» σε φοβίζει
Οι γονείς της Ελένης δεν της είχαν πει τίποτα, αλλά μόλις έμαθαν ότι εάν είναι συμβατοί θα σώσουν το παιδί τους, ξεκίνησαν να υποβάλλονται στις απαραίτητες εξετάσεις. Συμβατοί ήταν και οι δύο, αλλά επελέχθη ο πατέρας.

«Έλεγα μεταμόσχευση; Η λέξη αυτή σε φοβίζει, είναι κάτι πολύ μεγάλο… Ήμασταν, όμως, σε πολύ καλά χέρια. Όταν έμαθα ότι θα είναι ο μπαμπάς μου είχα άγχος μήπως πάθει κάτι, αλλά εκείνος δεν το σκέφτηκε στιγμή, ήταν πολύ χαρούμενος που θα βοηθήσει το παιδί του», δήλωσε η 23χρονη φοιτήτρια του Παιδαγωγικού, που για πρώτο στόχο τώρα έχει την πλήρη ανάρρωσή της και την επιστροφή της στο σπίτι της στην Κρήτη.

Θα μπορούσαμε, όμως, το επόμενο χρονικό διάστημα να δούμε και άλλες τέτοιες επεμβάσεις;

«Αυτός είναι ο στόχος μας. Ήταν και ένα από τα ερωτήματα που μου έθεσε ο πρωθυπουργός όταν με πήρε τηλέφωνο για να με συγχαρεί, αν θα μπορούμε να το κάνουμε μία φορά το μήνα, δύο φορές τον μήνα, μία φορά την εβδομάδα, είπα ας έχουμε στόχο να το επαναλάβουμε… Είναι μία εξειδικευμένη επέμβαση που μπορεί να καλύψει αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις. Δε λύνει το πρόβλημα των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας, ανοίγει όμως την προοπτική και μεθαύριο ξεκινά η διαδικασία και για μία μητέρα να δώσει το μισό της συκώτι στη 20χρονη κόρη της που τώρα είναι στο δεύτερο επίπεδο ελέγχου από τα συνολικά τέσσερα», απάντησε ο Καθηγητής Γεώργιος Σωτηρόπουλος.https://www.cretalive.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Ο καιρός για αύριο Κυριακή 23...

Ο καιρός στην Κρήτη την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου αναμένεται...

Συναυλία «Οι Μουσικές των Μονοπατιών της Κρήτης»...

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνουν,...

Κρήτη: Ο καιρός για αύριο Κυριακή 23...

Ο καιρός στην Κρήτη την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου αναμένεται...

Συναυλία «Οι Μουσικές των Μονοπατιών της Κρήτης»...

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνουν,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 23 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...