Με την Ελίτ, της Ελίτ των Επιστημόνων !

Με τον Δρ. Nektarios Tavernarakis , Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κορυφαίου ΙΤΕ, του Παν Κρήτης , ένα Ίδρυμα που τιμά την Ελλάδα , Πρόεδρο του ΔΣ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαικού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

 

Επίσημος καλεσμένος στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για Υγεία και Ευεξία που θα γίνει στα GRECOTEL HOTELS & RESORTS , στο Ρέθυμνο , 13 με 18 Νοεμβρίου , 2023 ο Δρ. Νεκτάριος Ταβερναράκης.

Ο Δρ. Νεκτάριος Ταβερναράκης έχει διακριθεί , μεταξύ των αμέτρητων διακρίσεων και για την έρευνά του για την γήρανση. Μια από τις ενότητες του συνεδρίου θα αναφερθεί στην Κρητη , σαν τόπος μακροζωίας των παππούδων μας , σε σχέση με τις 5 Mπλε Ζώνες ( Βluezones) , 5 περιοχές του Πλανήτη , όπου ο μέσος όρος ζωής των κατοίκων τους , είναι πολύ υψηλότερος του μέσου όρου των “κοινών θνητών”.

Οι 5 περιοχές ειναι : Οκινάουα (Ιαπωνίας) , Ικαρία (Ελλάδα) ,Σαρδηνία ( Ιταλία) , η Χερσόνησος Νικόγια ( Κόστα Ρίκα) και η κωμόπολη της Καλιφόρνιας , Λόμα Λίντα.

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο , “Κρητικός Τρόπος Ζωής : Παρελθόν και Μέλλον “είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Dr. Stefanos Kales , της Ιατρικής Σχολής του Harvard , Τμήμα Δημόσιας Υγείας με την GRECOTEL HOTELS & RESORTS . Το συνέδριο με παγκόσμια δίκτυα φέρνει εκλεκτούς ηγέτες σκέψης από τους χώρους της ιατρικής, διατροφής , ευεξίας , εστίασης , τουρισμού.

Είναι ήδη sold out με συμμετοχή 150 συνέδρων και κορυφαίων Καθηγητών , ξένων και Ελλήνων, από 12 χώρες , 4 ηπείρους και από τα Ivy League Πανεπιστήμια της Αμερικής. Συμμετέχουν Directors Αγορών Τροφίμων των Πανεπιστήμιων και άλλων μεγάλων γκρουπ.

Ο Ken Toong , Υπεύθυνος Εστίασης του Univ. Mass έχει την ευθύνη για την παρασκευή 50.000 γευμάτων ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ !!! Ήδη χρησιμοποιεί ελληνικό ελαιόλαδο , όσπρια και ψάρια από την Κεφαλονιά ! Έχει καταφέρει επί εφτά συνεχόμενα έτη να βραβεύεται από τους φοιτητές ” πελάτες ” ως το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΣΙΤΗΣΗΣ , από όλα τα πανεπιστήμια της Αμερικής. Επιπλέον αυτών θα συμμετέχουν εννέα σύνεδροι απο την Ταιουάν και είκοσι από την Κίνα .

Οι Κινέζοι είναι επαγγελματίες Σεφ που έρχονται κατευθείαν από την Κίνα , μέσω του Yale . Έρχονται να παρακολουθήσουν το Συνέδριο , αλλά και με παράλληλο πρόγραμμα θα εκπαιδευτούν από την GRECOTEL HOTELS & RESORTS για την Ελληνική και Κρητική κουζίνα. Θα ζήσουν μοναδικές εμπειρίες στο βιολογικό κτήμα της Grecotel , την Agreco .

Όλοι οι σύνεδροι, στην ιστορική Ι. Μ. Αρκαδίου θα ζήσουν μετά την επίσκεψη και ξενάγησή τους , μια Μοναστηριακή Νηστίσιμη Εμπειρία Φαγητού. Στα Χανιά , θα ραβδίσουν ελιές , θα τις μαζέψουν με τα χέρια τους , θα τις αλέσουν σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο με μυλόπετρες και θα δοκιμάσουν φρεσκότατο λάδι.

Η τελευταία ημέρα είναι αφιερωμένη στα Ελληνικά Κρητικά  Super Foods.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.