Ο ΣΒΑΠ απένειμε τιμητική πλακέτα για την πολυσήμαντη προσφορά του έλληνα εφοπλιστή στην κοινωνική και επιχειρηματική σκηνή του τόπου
Με την απονομή τιμητικής πλακέτας για τη πολυσήμαντη προσφορά του, το φιλανθρωπικό έργο και ειδικότερα την ισχυρή επιχειρηματική του δράση στον Πειραιά βράβευσαν τον Πρόεδρο και Ιδρυτή της Capital Maritime & Trading, Βαγγέλη Μαρινάκη τα μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά (ΣΒΑΠ), στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες, στο πλαίσιο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευση του ΣΒΑΠ στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος (ΝΟΕ) με θέμα: «Ουκρανία. Η επόμενη ημέρα για το επιχειρείν».
Επιπλέον, τα μέλη του ΣΒΑΠ και ο πρόεδρος του Δημήτρης Μαθιός απένειμαν στον κ. Μαρινάκη τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους του Συνδέσμου.
«Αυτό που μετράει στην επιχειρηματικότητα είναι η ανταποδοτικότητα στην κοινωνία. Δεν έχει σημασία να βγάζεις μόνο κέρδη. Σημαντικό είναι να επιστρέφεις ένα μέρος των κερδών αυτών σε εκείνους που έχουν ανάγκη, στους αδύναμους. Αυτό ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης το κάνει χωρίς να το διαφημίζει και αυτό είναι προς τιμήν του. Αυτήν την προσφορά του εμείς την αναγνωρίζουμε και αποφασίσαμε ως Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΒAΠ να τον τιμήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ Δημήτρης Μαθιός.
Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Capital Ship Management, Νίκη Καλογηράτου, η οποία αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις που διαμορφώνονται λόγω του πολέμου υπογραμμίζοντας παράλληλα τους στόχους που πρεσβεύει ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσα από το επιχειρηματικό αλλά και φιλανθρωπικό του έργο.
«Σας ευχαριστώ πολύ εκ μέρους του κ. Μαρινάκη για την τιμητική αυτή διάκριση. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί σήμερα ο ίδιος καθώς βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Είναι ιδιαίτερη τιμή η βράβευση για το κοινωνικό του έργο από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς. Εναν φορέα που συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή μέσω της παραγωγικής διαδικασίας και διαδραματίζει διαχρονικό ρόλο στην ανάπτυξη, καθώς η πανδημία και ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος φέρνουν νέα δεδομένα στην ελληνική οικονομία που είναι σημαντικό να αντιμετωπίζονται συλλογικά. Παράλληλα, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η βαρύτητα που έχει θέσει ο ιστορικός αυτός Σύνδεσμος από την ίδρυσή του, πριν από 71 χρόνια ακριβώς σαν σήμερα, στην κοινωνική ευαισθησία και την προστασία του περιβάλλοντος, στόχους που απέκτησαν ιδιαίτερη αμεσότητα διεθνώς με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και άλλα μέτρα που αποσκοπούν στην αειφόρο οικονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη, μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης και της βιώσιμης ανάπτυξης. Τους στόχους αυτούς πρεσβεύει ο κ. Μαρινάκης μέσω του επιχειρηματικού και φιλανθρωπικού έργου του στην Ελλάδα και διεθνώς», ανέφερε χαρακτηριστικά η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Capital Ship Management .
Προσφορά στον συνάνθρωπο
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή της, η κ. Νίκη Καλογηράτου έκανε ειδική αναφορά στην κοινωνική προσφορά, για την οποία τιμήθηκε ο κ. Μαρινάκης, επισημαίνοντας ότι προσφέρει στήριξη στα θύματα υγειονομικών και φυσικών καταστροφών, τόσο μέσω της UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών διεθνώς, όσο και πρόσφατα με τη δωρεά κινητών σχολείων στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι και Καστέλλι Κρήτης, έργα υποδομής και πρώτων βοηθειών στη Μάνδρα Αττικής μετά τις φονικές πλημμύρες, αλλά και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού με τη συμμετοχή στη δημιουργία 12 κλινών εντατικής στο Νοσοκομείο της Νίκαιας και άλλες δράσεις.
Ιδιαίτερη, σημείωσε η κ. Καλογηράτου, είναι «η προσφορά του κ. Μαρινάκη στη διεθνή μεταναστευτική κρίση, καθώς πλοία συμφερόντων του διέσωσαν περίπου 500 μετανάστες στη Μεσόγειο σε διάστημα πέντε ετών. Ο κ. Μαρινάκης υποστηρίζει πολιτιστικούς φορείς όπως την «Εδρα Μιλτιάδη Μαρινάκη για τη Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό» στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, το Μουσείο Καζαντζάκη στην Κρήτη, κοινωνικές δράσεις και έργα υποδομής στην πόλη του Πειραιά: την κατασκευή πλατειών, μνημείων και γηπέδων, αλλά και συσσίτια και έργα κοινωνικής συνοχής της Μητρόπολης Πειραιά», τόνισε η κ. Καλογηράτου. Επεσήμανε μάλιστα ό,τι «είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται παρόμοιες πρωτοβουλίες καθώς η προσφορά στον συνάνθρωπο θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής μας παιδείας και συνείδησης».
Τα σχόλια είναι κλειστά.