Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με τον Ισραηλινό ομόλογό του

Ημερομηνία:

Τηλεδιάσκεψη είχε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με τον Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Yuval Steinitz.

Στην τηλεδιάσκεψη επιβεβαιώθηκε εκ νέου το έντονο ενδιαφέρον και η στήριξη των δύο χωρών στα έργα του αγωγού φυσικού αερίου East Med και του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης EuroAsia, τα οποία θα αποτελέσουν στρατηγική ενεργειακή σύζευξη μεταξύ της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης.

Οι κ. Σκρέκας και Steinitz αναφέρθηκαν στις άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και στην στενή συνεργασία των δύο κυβερνήσεων στο πλαίσιο του τριμερούς σχήματος Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, καθώς και της συνεργασίας 3+1 με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

Στις 28 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί πολυμερής τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργών Ενέργειας αρκετών χωρών της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης (Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία και Ουγγαρία), προκειμένου να εξεταστούν δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των χωρών αυτών στον τομέα της ενέργειας.
Η τηλεδιάσκεψη στις 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί με κοινή πρωτοβουλία των Υπουργών Ενέργειας Ελλάδας και Ισραήλ, Κώστα Σκρέκα και Yuval Steinitz.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Αρχαία Ολυμπία η έναρξη της Συνόδου...

Στη Μεσσηνία θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις...

Κρήτη: Ανείπωτη θλίψη στο μνημόσυνο για τον...

Η 26χρονη μητέρα και ο 44χρονος σύντροφός της κλήθηκαν...

Στην Αρχαία Ολυμπία η έναρξη της Συνόδου...

Στη Μεσσηνία θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις...

Κρήτη: Ανείπωτη θλίψη στο μνημόσυνο για τον...

Η 26χρονη μητέρα και ο 44χρονος σύντροφός της κλήθηκαν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ε .Π.Κ.Κρητης: “Το καταναλωτικό κίνημα ,δεν απέτυχε, είναι ΕΔΏ!!! “

Οι Συλλογικότητες των καταναλωτών (Ενώσεις Καταναλωτών)καθημερινά μάχονται με "θεριά",...

Λασίθι:Σύλληψη ατόμου για κακοποίηση ζώου

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας για την προστασία...