Τετ α τετ Μπορμπουδάκη – Γεωργόπουλου μετά τον σάλο για την στελέχωση της νέας ΜΕΘ

Ημερομηνία:

Στο ίδιο τραπέζι αναμένεται να καθίσουν αύριο η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη με τον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Δημήτρη Γεωργόπουλο μετά τον σάλο που έχει προκληθεί για την προκήρυξη των θέσεων για την στελέχωση της νέας ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, που είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Γεωργόπουλος να υποβάλλει την παραίτησή του από συντονιστής ΜΕΘ των νοσοκομείων της Κρήτης. Παραίτηση η οποία δεν έγινε δεκτή από την 7η ΥΠΕ.

Την αποκάλυψη της αυριανής συνάντησης έκανε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA η ίδια η διοικήτρια της ΔΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση.

«Ο κ. Γεωργόπουλος ήταν, είναι και θα είναι πολύτιμος συνεργάτης της ΔΥΠΕ παρά τη διαφορετική του άποψη για την προκήρυξη των θέσεων στη νέα ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Πως θα μπορούσε να υπάρξει προσωπική αντιπαράθεση, όταν εγώ η ίδια υπέγραψα να αναλάβει συντονιστής ΜΕΘ για όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης;» είπε χαρακτηριστικά η κα. Μπορμπουδάκη.

Αναφερόμενη στην προκήρυξη για τη στελέχωση της νέας ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ από την οποία μένουν εκτός παθολόγοι και αναισθησιολόγοι, εξέλιξη που προκάλεσε «θύελλα αντιδράσεων», η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ επεσήμανε πως στόχος είναι η ενίσχυση των νοσοκομείων χωρίς να αποδυναμωθούν άλλα τμήματα και μονάδες.

«Η προκήρυξη αφορά ανθρώπους ειδικευμένους. Η μονάδα του ΠΑΓΝΗ έχει εξαίρετους γιατρούς που μπορούν να δώσουν περαιτέρω εκπαίδευση στους ανθρώπους που θα αναλάβουν καθήκοντα. Σε κάθε περίπτωση θα αναλάβουν άνθρωποι εξειδικευμένοι» ανέφερε η κα. Μπορμπουδάκη ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα πρέπει να υπάρχει ανασφάλεια ότι οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν τη νέα ΜΕΘ θα είναι ανειδίκευτοι.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο παγκόσμιο, όπως η ίδια το χαρακτήρισε, πρόβλημα που υπάρχει στην ειδικότητα των αναισθησιολόγων, λέγοντας πως αν φύγουν αναισθησιολόγοι από άλλα νοσοκομεία θα υπάρξει πρόβλημα με τη διενέργεια των χειρουργείων στην Κρήτη.

«Οι κινήσεις είναι τέτοιες για να ενισχύσουμε τις δομές στην Κρήτη» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Μπορμπουδάκη.https://creta24.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια της...

Την τελευταία εβδομάδα διενεργήθηκαν ( 9.592) έλεγχοι σε οχήματα...

Δήμος Ηρακλείου : Αυτοψία στα έργα του...

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει η αποκατάσταση Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης...

Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια της...

Την τελευταία εβδομάδα διενεργήθηκαν ( 9.592) έλεγχοι σε οχήματα...

Δήμος Ηρακλείου : Αυτοψία στα έργα του...

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει η αποκατάσταση Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο Δήμος Ηρακλείου για το σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας

Με αφορμή σχετική ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων του 53ου...

Ανοίγει η Αυλαία για το 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Στο Επίκεντρο οι Μεγάλες Ανακατατάξεις της Εποχής και...

ΚΚΕ : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Το ΚΚΕ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας απευθύνοντας κάλεσμα...

Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια της Κρήτης

Την τελευταία εβδομάδα διενεργήθηκαν ( 9.592) έλεγχοι σε οχήματα...