Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Ημερομηνία:

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών ύστερα από σχετική μήνυση των συγγενών των θυμάτων που αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο Αρειος Πάγος επέδωσε τη μήνυση στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια αυτή έφτασε στη Βουλή.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης και μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή, λόγω των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δικογραφία που αρχικά τέθηκε στο αρχείο και ανασύρθηκε έπειτα από παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τη μήνυση συγγενών των θυμάτων και το σάλο που είχε προκληθεί.

Η δικαστική διερεύνηση για το σιδηροδρομικό δυστυχήματος των Τεμπών, έγινε με απόφαση της εισαγγελέα Εφετών Λάρισας η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή του Παύλου Ασλανίδη, πατέρα θύματος.

Η μήνυση στρεφόταν εις βάρος του υφ. Κλιματικής Αλλαγής Χρήστου Τριαντόπουλου, του τότε υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της τότε υφ. Υγείας, Ζωής Ράπτη και είχε απορριφθεί ως αβάσιμη.

Συγκεκριμένα η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας, με διάταξή της ζητούσε επιτακτικά να μάθει ποιος έδωσε εντολή να απομακρυνθούν τόνοι χώματος και φερτών υλικών «αφού οι όγκοι που απομακρύνθηκαν δεν είχαν ακόμη εξεταστεί από τους πραγματογνώμονες και τους ειδικούς, ενώ υπήρχαν και αγνοούμενοι της επιβατικής αμαξοστοιχίας». Παράλληλα κρίνει την εκχωμάτωση και το «μπάζωμα» του πεδίου ως μία «αυθαίρετη παρέμβαση».

Διέταξε δε τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και έχοντας στην διάθεσή της πληθώρα στοιχείων και καταθέσεων αξιολογεί πως: «(…) διαπιστώθηκε απομάκρυνση σημαντικών αποδεικτικών στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος, ώστε να καθίσταται δυσχερής αν όχι αδύνατη η πλήρης συγκέντρωση και αξιοποίηση όλων των ευρημάτων προκειμένου να εντοπιστούν οι αιτίες του δυστυχήματος και συνακόλουθα οι πράξεις και παραλείψεις των υπαιτίων που αιτιακά οδήγησαν σε αυτό (…)».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση...

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...

Συναυλία «Οι Μουσικές των Μονοπατιών της Κρήτης»...

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνουν,...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση...

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...

Συναυλία «Οι Μουσικές των Μονοπατιών της Κρήτης»...

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνουν,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση εν όψει συλλαλητηρίων για τα Τέμπη

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...