Τα προβλήματα των ατόμων με οπτική αναπηρία στο επίκεντρο συνάντησης στη Λότζια

Ημερομηνία:

Συνάντηση με την Διοικήτρια και Πρόεδρο του Δ.Σ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), Σοφία Χαμονικολάου είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Μαρτίου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η κα Χαμονικολάου συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, Παναγιώτη Μαρκοστάμο και τον Αντιπρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Μενέλαο Μαρκοδημητράκη, κατέθεσε στον Δήμαρχο αίτημα για την παροχή ενημέρωσης προς τους Δημότες Ηρακλείου με οπτική αναπηρία για τις παροχές του Κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών ,το οποίο αποτελεί αποκλειστικό δημόσιο φορέα υλοποίησης της Εθνικής Πολιτικής για τα άτομα με οπτική αναπηρία στην Ελλάδα.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών λειτουργεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και καλύπτει τις ανάγκες των νέων και ενήλικων ατόμων με αναπηρία όρασης σε εθνικό επίπεδο. Στόχος του ΚΕΑΤ όπως ανέφερε η κα Χαμονικολάου είναι να ενισχύσει και να υποστηρίξει την πλήρη συμπερίληψη των ατόμων με οπτική αναπηρία στις τοπικές κοινωνίες και τις δράσεις τους. Προς την κατεύθυνση αυτή ζητήθηκε η καταγραφή των ατόμων αυτών που κατοικούν στο Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να αξιολογηθούν οι ανάγκες τους και να προχωρήσουν παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην συμπερίληψη τους στην κοινωνία.

Παράλληλα συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με οπτική αναπηρία καθώς και οι τρόποι υποστήριξης τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Ηρακλείου, μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην τοποθέτηση 18 συσκευών ηχητικών διατάξεων σε φωτεινούς σηματοδότες σε σημεία που έχει υποδείξει η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών για την διευκόλυνση μετακίνησής τους.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε: « Στηρίζουμε με κάθε τρόπο πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ως στόχο την διευκόλυνση των συμπολιτών μας με οπτική αναπηρία και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών ενισχύουμε κάθε προσπάθεια ώστε η προσβασιμότητα αυτών των ατόμων σε υποδομές και υπηρεσίες να είναι ίδια με εκείνη των υπολοίπων».
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνεχίζονται οι επαφές του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη...

Συναντήσεις με τον Παναθλητικό Όμιλο Ατσαλένιου και τους Συλλόγους...

Ηράκλειο: Σοβαρός τραυματισμός εργαζομένου σε ζαχαροπλαστείο –...

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη λίστα...

Συνεχίζονται οι επαφές του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη...

Συναντήσεις με τον Παναθλητικό Όμιλο Ατσαλένιου και τους Συλλόγους...

Ηράκλειο: Σοβαρός τραυματισμός εργαζομένου σε ζαχαροπλαστείο –...

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη λίστα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά: Εξαφανίστηκε άνδρας από τα Νεροκούρου – Βγήκε silver alert

Η ζωή του, πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο -...

Κρήτη: Διευθυντής δημόσιας υπηρεσίας στο κύκλωμα των αρχαιοκαπήλων

Πώς στήθηκε η μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. - Για...

Ρέθυμνο:Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου του Περάματος Μυλοποτάμου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε την Τετάρτη...

Καθαρισμός οικοπέδων: Παράταση της προθεσμίας μέχρι 15 Ιουνίου

Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε...