Τα φρούτα του Σεπτέμβρη απογειώνουν τις συνταγές μας
Επιστροφή στο διατροφολόγιο εκτός διακοπών, αλλά με καλοκαιρινή διάθεση
Τα φρούτα του Σεπτέμβρη απογειώνουν τις συνταγές μας
Από φρούτα (ελπίζουμε να) έχετε χορτάσει το καλοκαίρι.
Πεπόνια, καρπούζια, ροδάκινα, σύκα και όχι μόνο αντικατλεστησαν γεύματα και μας κράτησανχορτάτους και ελαφρείς στην διάρκεια των διακοπών. Εννοείται πως σκάσαμε στα γεμιστά, στις μακαρονάδες με κιμά και στους τηγανιτούς, θαλασσινούς μεζέδες- σιγά να μην- αλλά τα φρούτα πρωταγωνίστησαν στην καθημερινότητά μας.
Αυτό μπορεί, ξέρετε, κάλλιστα να συνεχιστεί. Γιατί ο Σεπτέμβρης έχει απίθανες φυσικές λιχουδιές που μπορούν να απογειώσουν τα γλυκά και τα φαγητά μας, εκτός από το να καταναλωθούν ως έχουν.
Η σοδειά του Σεπτέμβρη
Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου (ή αν θέλετε, ο τελευταίος του καλοκαιριού!) διατηρεί ακόμη κάτι από την αφθονία της θερινής σοδειάς, με πολλά φρούτα και λαχανικά να θωρακίζουν τον οργανισμό έναντι των επικείμενων ιώσεων.
Εμείς, θα ασχοληθούμε προς το παρόν με το κεφάλαιο φρούτα.
Σταφύλια και αχλάδια πρωταγωνιστούν!
Στα ράφια του μανάβη, όμως, υπάρχουν ακόμη και τα καταναλώνουμε όσο προφταίνουμε ως του χρόνου:
Φραγκόσυκα
Καρπούζια
Ροδάκινα
Πεπόνια
Βερίκοκα
Δαμάσκηνα
Βανίλιες
Σύκα
Προς το τέλος του μήνα βρίσκουμε και τα πρώτα ρόδια και κυδώνια, που θα προσθέσουμε στα κρεατικά μας στον φούρνο ή την κατσαρόλα για να τα απογειώσουμε.
Και από φρέσκους καρπούς δεν πάει πίσω ο Σεπτέμβρης: αμύγδαλα, καρύδια και λαχταριστά φιστίκια Αιγίνης προστίθενται στις πράσινες σαλάτες μας που αντικαθιστούν την χωριάτικη (κάπως την βαρεθήκαμε όλο το καλοκαίρι) και νοστιμίζουν τα γλυκά μας.
Τα σχόλια είναι κλειστά.