ΣΥΝΠΟΛΙΣ: Κορυφαία στιγμή αντίστασης του κρητικού λαού η μάχη της Κρήτης

Ημερομηνία:

Συμπληρώνονται 79 χρόνια απο τον Μάιο του 1941, που ο λαμπερός ήλιος και το γαλάζιο του ουρανού της Μεγαλονήσου, κρύφτηκε πίσω απο τα γερμανικά αλεξίπτωτα.

Οι Κρητικοί, έχοντας επίγνωση της σπουδαίας αντιστασιακής και επαναστατικής παράδοσης του Αρκαδίου, των Σφακίων και του Θερίσσου, καλούνται για ακόμη μια φορά στην μακραίωνη ιστορία τους, να υπερασπιστούν όχι μόνο τα πάτρια εδάφη, αλλά προπάντων πανανθρώπινες αξίες, όπως η Ελευθερία και η Δικαιοσύνη.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ομάδες πολιτών και μεμονωμένοι, με απαρχαιωμένο οπλισμό με γεωργικά εργαλεία και με όλα τα πρόσφορα μέσα της εποχής, αμύνονται με πάθος, σθένος και αυθορμητισμό κατά του επίδοξου και ανεπιθύμητου εισβολέα.

Η αντίσταση των Κρητών κατά την περιώνυμη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, θα καταφέρει να αναθεωρήσει τον μέχρι τώρα στρατιωτικό προγραμματισμό των ΝΑΖΙ για την κατάληψη του νησιού.

Η θυσία των εκατοντάδων αμάχων και στρατιωτών στο πεδίο των μαχών, ξεδίπλωσε με τον πλέον φρικτό και ακραίο τρόπο, τη νέα τάξη πραγμάτων, που υπηρετούσε ο Χίτλερ και οι όμοιοί του.

Έναν κόσμο, με αρχή και τέλος την υποδούλωση των λαών και την προσήλωσή του στην καταπίεση και τον ευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το Ρέθυμνο, θα είναι η τελευταία πόλη της Κρήτης που θα παραδοθεί την 30η Μαΐου 1941.

Στο Ρέθυμνο, θα διεξαχθεί η τελευταία μάχη, την ίδια ημερομηνία.

Χρέος των νεότερων γενεών, η διατήρηση της ιστορικής αλήθειας και η καταδίκη κάθε μορφής Φασισμού, πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού.

Είναι πλέον η ώρα, μιας κι εφέτος δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την 79η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, λόγω της πανδημίας, να αναθεωρήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε το γενικό πλαίσιο πάνω στο οποίο σχεδιάζονται οι επετειακές εκδηλώσεις, και να προσδώσουμε σε αυτές, τη δέουσα σπουδαιότητα και προσοχή, που αρμόζει στη νέα εποχή!

Η ανάγκη δημιουργίας μουσείου “ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ” και ταυτόχρονα ενός κέντρου μελέτης και έρευνας αρχειακού υλικού στο Ρέθυμνο,που θα φιλοξενεί ιδιωτικές συλλογές, αυθεντικές φωτογραφίες, έγγραφα, δημοσιεύματα, και πολεμικά αντικείμενα θα αποτελέσει πόλος έλξης ιστορικών, ερευνητών και επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο.

Ευελπιστούμε, οι αρμόδιες αρχές, να δώσουν την απαιτούμενη προσοχή και ενδιαφέρον, και να αποδώσουν, αρχής γενομένης από του χρόνου, κατα την 80η επέτειο, τις δέουσες λαμπρές και εξέχουσες τιμές στην ενδοξότερη μάχη, αυτήν της Μάχης της Κρήτης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έσπασαν τα παράθυρα και τις πόρτες στο...

Aγανακτισμένος ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Εικόνες ντροπής από τα σπασμένα τζάμια...

Η Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά...

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 24 και...

Έσπασαν τα παράθυρα και τις πόρτες στο...

Aγανακτισμένος ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Εικόνες ντροπής από τα σπασμένα τζάμια...

Η Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά...

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 24 και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η μία και μοναδική λέξη στον τάφο του Φραγκίσκου – Ο «πάπας των φτωχών» πέρασε στην αιωνιότητα

Άρχισε το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του ποντίφικα. Ο πάπας...

Κατά τόπους βροχές στην Κρήτη την Δευτέρα (28/4)

Αναλυτική πρόγνωση. Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και...

Βούτες: Αφήνουν τα σπίτια τους λόγω των ρηγματώσεων – Με ειδικά μηχανήματα και drone θα συνεχιστούν οι έλεγχοι

"Συμπεράσματα αναμένονται μετά από ενδελεχή παρατήρηση" είπε ο πρόεδρος...

Γεύσεις και αρώματα πορτοκαλιού σήμερα στο Φόδελε

Οι πρώτες εικόνες της επιτυχημένης γιορτής. Πλήθος κόσμου συρρέει από...