Συνεχής η παρουσία της Κινητής Μονάδας του Δήμου Χανίων στις περιαστικές περιοχές του Δήμου

Ημερομηνία:

– Διεύρυνση υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών

Ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, διευρύνει τις υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας, Παράρτημα ΡΟΜΑ και ΚΕΜ με την Κινητή Μονάδα, η οποία είναι «μετακινούμενη Δομή» του Κέντρου Κοινότητας και θα επισκέπτεται τις απομακρυσμένες περιοχές, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 12/2/2025, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου.

Η Συνέντευξη παραχωρήθηκε από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, αρμόδια για τη Δ.Ε. Ν. Κυδωνίας, Ελένη Ζερβουδάκη, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για τις Δ.Ε. Ακρωτηρίου, Σούδας, Θερίσου και Κεραμιών, Μιχάλη Καλογριδάκη, Μιχάλη Τσουπάκη, Τάσο Αλόγλου και Γιάννη Νικηφοράκη, αντίστοιχα, καθώς και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, Ειρήνη Καντεράκη.

Κατά την τοποθέτησή της η κα. Ζερβουδάκη τόνισε ότι στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι «να εξυπηρετούνται άτομα απομακρυσμένων περιοχών και δημοτικών διαμερισμάτων, με τις καλύτερες παροχές καθώς η Κινητή Μονάδα παρέχει ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες με τα Κέντρα Κοινότητας και εποπτεύεται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου».

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε η κα. Ζερβουδάκη οι εξυπηρετούμενοι του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου προσεγγίζουν τους 6.500 στην παρούσα φάση, ενώ η δράση εντάσσεται στην Πράξη: «Κέντρο Κοινότητας, Παράρτημα Ρομά και ΚΕΜ του Δήμου Χανίων» (ΟΠΣ 6002471), που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Κρήτης.

Την ικανοποίησή τους για τη διεύρυνση των υπηρεσιών του Κέντρου Κοινότητας εξέφρασαν από την πλευρά τους οι Αντιδήμαρχοι, αρμόδιοι για τις περιαστικές περιοχές που θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες είναι παρούσες σε όλο το εύρος του Δήμου, εξυπηρετώντας τους συμπολίτες μας, με αδυναμία πρόσβασης σε ψηφιακά μέσα, καθώς όλοι οι δημότες ανεξαιρέτως δικαιούνται τις ίδιες παροχές.

Ειδικότερα, οι επισκέψεις της Κινητής Μονάδας θα είναι συνεχείς σε εβδομαδιαία βάση στις Δημοτικές Ενότητες, παρέχοντας τις υπηρεσίες της από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00 έως τις 13.00, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Στέρνες
Ιατρείο,

2821063268 Αγία Μαρίνα, Ιατρείο,

2821346002
Σούδα, πρώην Δημαρχείο
Θέρισο, Ιατρείο

2821078901 Γερολάκκος Κεραμιά Παλιό Δημαρχείο, 2821043900-911

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, Ειρήνη Καντεράκη, τόνισε ότι στην Κινητή Μονάδα μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες (οι ίδιοι ή μέλη οικογένειας) των περιοχών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος, κ.α.) και χρειάζονται τη σχετική συνδρομή της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου.

«Συγκεκριμένα ο πολίτης μπορεί να αναφέρει το κοινωνικό πρόβλημα για το οποίο χρειάζεται βοήθεια και να ζητήσει να καταγραφεί στο μητρώο των ωφελούμενων του Κέντρου Κοινότητας. Μέσα από την καταγραφή των στοιχείων του θα φανεί τι είδους συνδρομή μπορεί να του προσφερθεί, από ποιο πρόγραμμα, υπηρεσία ή φορέα, προκειμένου να βρει λύση στο ζήτημά του», τόνισε η κα. Καντεράκη.

Πιο συγκεκριμένα, θα παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:

• Διασύνδεση με Υπηρεσίες και Δομές
• Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής
• Ενημέρωση για κοινωνικές παροχές
• Διεκπεραίωση αιτήσεων για ΚΕΠΑ
• Παροχή Υπηρεσιών Κοινωνικής Ένταξης
• Προνοιακές Παροχές σε άτομα με αναπηρία (αιτήσεις για επιδόματα)
• Ενημέρωση και διεκπεραίωση για επιδόματα όπως: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, στέγασης (ενοίκιο), αναπηρικά (ΟΠΕΚΑ), Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, γέννησης.
• Συμβουλευτική σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας

Η Κινητή Μονάδα στελεχώνεται με έναν Κοινωνικό Λειτουργό και έναν οδηγό. Η έδρα της λειτουργεί στα Γραφεία του Δήμου Χανίων, Περιοχή Σούδας, Εθνάρχου Βενιζέλου 7, Χανίων. Τηλ. επικ.: 2821341699.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Η ΕΤΑΝΑΠ SAMARIA στην Διεθνή Έκθεση HORECA...

H ΕΤΑΝΑΠ SAMARIA ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ HORECA 2025 Η ΕΤΑΝΑΠ...

Χανιά:Το στερνό αντίο την Πέμπτη για το...

Η επιθυμία της οικογένειας του 19χρονου Φάνη που έφυγε...

Χανιά:Η ΕΤΑΝΑΠ SAMARIA στην Διεθνή Έκθεση HORECA...

H ΕΤΑΝΑΠ SAMARIA ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ HORECA 2025 Η ΕΤΑΝΑΠ...

Χανιά:Το στερνό αντίο την Πέμπτη για το...

Η επιθυμία της οικογένειας του 19χρονου Φάνη που έφυγε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Η ΕΤΑΝΑΠ SAMARIA στην Διεθνή Έκθεση HORECA 2025

H ΕΤΑΝΑΠ SAMARIA ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ HORECA 2025 Η ΕΤΑΝΑΠ...

Ο Απολογισμός του έργου των Υπηρεσιών της Π.Ε. Ρεθύμνης 2024,

τον απολογισμό έργου των Υπηρεσιών της Π.Ε. Ρεθύμνης 2024,...

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη Έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2025

Η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιώντας με συνέπεια την πολιτική εξωστρέφειας...

Στην τελική ευθεία για τις μεγάλες αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο

Συνάντηση εκπροσώπων φορέων και Υπηρεσιών για το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2025...