Συνάντηση Γιάννη Κεφαλογιάννη με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή

Ημερομηνία:

Στόχος η άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών για τα δυσπρόσιτα σχολεία σε Αμάρι και Μυλοπόταμο και η κάλυψη των κενών σε επίπεδο ειδικής αγωγής

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, κ. Ζέτα Μακρή, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης. Η συνάντηση έλαβε χώρα με δεδομένη την ανάγκη επικαιροποίησης και ολοκλήρωσης των δεσμεύσεων και των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Παιδείας όπως είχαν τεθεί και στην προ μηνών επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Πιερρακάκη στο Ρέθυμνο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να υπάρξει ο βέλτιστος συντονισμός ως προς τα κρίσιμα εκπαιδευτικά ζητήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Αρχικά, υπήρξε εκτενής αναφορά στον κυβερνητικό σχεδιασμό που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει για πρώτη φορά δέσμη μέτρων αντιμετώπισης σύγχρονων εκπαιδευτικών προκλήσεων όπως το Ψηφιακό σχολείο και το Ψηφιακό φροντιστήριο, τη αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του bulling και τον νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων.

Στη συνέχεια, αναπτύχθηκε το χρονοδιάγραμμα κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών για τις σχολικές μονάδες με την τοποθέτηση 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών να ανανεώνει σημαντικά το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κεφαλογιάννης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών τοποθέτησης της επόμενης φάσης αναπληρωτών με έμφαση στην ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών σε επίπεδο ειδικής αγωγής.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης έθεσε εκ νέου το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών υλοποίησης της κυβερνητικής δέσμευσης για τον χαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Μυλοποτάμου και Αμαρίου στο πλαίσιο της αναθεώρησης της μοριοδότησης των σχολείων.

Από τη μεριά της, η αρμόδια Υφυπουργός κ. Μάκρη ενημέρωσε τον κ. Κεφαλογιάννη ότι, στο πλαίσιο των ιδιαιτεροτήτων και των αυξημένων αναγκών στελέχωσης, είναι στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα απομακρυσμένα σχολεία του ορεινού όγκου του Ρεθύμνου και πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Αθήνα και στο Ηράκλειο ο Δήμαρχος...

Η νησιωτικότητα και η ανάπτυξη της Κρήτης στην ατζέντα του...

Από τα μέσα Ιουνίου η έναρξη ακτοπλοϊκών...

Την έναρξη ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη γραμμή Ρέθυμνο -Πειραιάς, με...

Στην Αθήνα και στο Ηράκλειο ο Δήμαρχος...

Η νησιωτικότητα και η ανάπτυξη της Κρήτης στην ατζέντα του...

Από τα μέσα Ιουνίου η έναρξη ακτοπλοϊκών...

Την έναρξη ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη γραμμή Ρέθυμνο -Πειραιάς, με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στην Αθήνα και στο Ηράκλειο ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ Μαρινάκης

Η νησιωτικότητα και η ανάπτυξη της Κρήτης στην ατζέντα του...

Ανοίγει η πλατεία Ελευθερίας – Ποια τμήματα παραδίδονται άμεσα

Πού γίνονται εργασίες στη Χανιώπορτα. Το φλέγον ζήτημα με τις...

Σεμινάριο με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης» από την ΟΑΚ

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες της εκπαίδευσης...

Περιμένουν ραντεβού με τον Υπουργό, οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης

Εν αναμονή και των εξελίξεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ανεξέλεγκτες...