Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αγίου Νικολάου με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου
Για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων στον Κρούστα
Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αγίου Νικολάου με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου
Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη, είχε σήμερα (28/3), ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, προκειμένου, να υπάρξει αξιολόγηση των μέχρι σήμερα δεδομένων, αναφορικά με την δημιουργία Φράγματος ή Λιμνοδεξαμενής για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων στην περιοχή του Κρούστα.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Βάρδα που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή, του προέδρου του Τ.Σ Κρούστα κ. Γιάννη Βάρδα καθώς και του μέλους του Τ.Σ κ. Γιώργου Μουδάτσου, προτάθηκε από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου – πέραν των υπαρχουσών μελετών -να συνταχθεί Αναγνωριστική Μελέτη βάση της οποίας θα αξιολογηθούν τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ώστε να επιτευχθεί η πλέον ενδεδειγμένη λύση που θα λειτουργήσει προς όφελος της περιοχής.
Σε δήλωση του, μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ζερβός, ανέφερε : “ Είναι γνωστά τα δεδομένα που υπάρχουν στην μελέτη του 2006, καθώς και στην συμπληρωματική του 2009. Μετά από επανειλημμένες συζητήσεις για τα ζητήματα που ανακύπτουν και δεδομένου του κόστους που προκύπτει για την σύνταξη αυτών των μελετών (870.00 ευρώ), πρότεινα στον Αντιπεριφερειάρχη, με την σύμφωνη γνώμη του Τ.Σ, την σύνταξη Αναγνωριστικής Μελέτης, από μηδενική βάση για να προταθεί και να εξεταστεί η ενδεδειγμένη λύση.
Εν προκειμένω εάν πρέπει να γίνει φράγμα ν΄ αξιολογηθεί η θέση και να προταθούν ενδεχομένως διαφορετικές. Επιπλέον να υπάρξει σύγκριση με την πιθανή κατασκευή λιμνοδεξαμενής, αφού θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Λιμνοδεξαμενή, λειτουργεί σε μια διαφορετική λογική από το Φράγμα. Για παράδειγμα στην Λιμνοδεξαμενή,σε χαμηλό σημείο, ουσιαστικά αξιοποιούνται τα νερά των πηγών κάτω από τη στάθμη της θέσης που έχει προταθεί από το Φράγμα που σήμερα συζητείται.
Κατά συνέπεια, ζητάμε να γίνει σε σύντομο χρόνο, μια Αναγνωριστική Μελέτη,ώστε να έχουμε αποτελέσματα από μηδενική βάση, τα οποία στην συνέχεια θ΄ αξιολογηθούν ώστε τελικά να πετύχουμε το καλύτερο και οικονομικότερο έργο για το συμφέρον της περιοχής.
Τα σχόλια είναι κλειστά.