Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων

Ημερομηνία:

Η δημιουργία πεζοδρομίων και χώρων δωρεάν στάθμευσης στις γειτονιές, στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Ηρακλείου
με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Πρόκειται για το όραμα, την «επανάσταση» του αυτονόητου. Είναι βασικό αγαθό και δικαίωμα των ανθρώπων
να μπορούν να κινηθούν με τα πόδια στην πόλη τους»

Στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής που αποσκοπούν στο να αλλάξει η σχέση της πόλης με τους κατοίκους της και συνεχίζοντας, όπως έχει δεσμευτεί, την ουσιαστική συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και Οικονομικών & Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργο Αγριμανάκη, πραγματοποίησε μια ακόμη συνάντηση εργασίας με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Ηρακλείου και Νέας Αλικαρνασσού, για την διευθέτηση διαφόρων ζητημάτων κάθε περιοχής.

Μεταξύ άλλων, η συζήτηση επικεντρώθηκε και στη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη, με τον Αλέξη Καλοκαιρινό να παρουσιάζει τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη ενός δικτύου διαδρομών πεζής μετακίνησης, το οποίο, σε πρώτη φάση, θα ενώνει κομβικά σημεία των συνοικιών με το κέντρο της πόλης, οδηγώντας τους πεζούς από την γειτονιά (π.χ. από την Παναγίτσα του Μασταμπά ή από τις Πατέλες) στο κέντρο, σε λίγα λεπτά. Στη δεύτερη φάση, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την διακλάδωση αυτού του δικτύου μέσα σε κάθε συνοικία και στη τρίτη φάση, τη σύνδεση των συνοικιών μεταξύ τους.

Επισημαίνοντας ότι η κατάσταση της πόλης είναι έξω από κάθε νόρμα αστικής οργάνωσης, ο Αλέξης Καλοκαιρινός ανέφερε: «Πρόκειται για το όραμα, την «επανάσταση» του αυτονόητου. Είναι βασικό αγαθό και δικαίωμα των ανθρώπων να μπορούν να κινηθούν με τα πόδια στην πόλη τους. Υπάρχει η αίσθηση ότι οι αποστάσεις είναι αγεφύρωτες στο Ηράκλειο, ενώ στις μεγάλες πόλεις του κόσμου το να περπατήσεις δέκα – δεκαπέντε λεπτά για την μετακίνηση σου, αποτελεί καθημερινότητα. Με την δημιουργία πεζοδρομίων και διαδρόμων πεζής μετακίνησης, θα διαπιστώσουμε ότι οι αποστάσεις στην πόλη μας είναι βατές και δεν χρειαζόμαστε όχημα σε κάθε μετακίνηση. Κι αυτό μπορεί να αλλάξει και την σχέση μας με την πόλη.».

Παράλληλος στόχος της Δημοτικής Αρχής, όπως επεσήμανε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, είναι η πρωτοβουλία αυτή να συνοδευτεί με την χρήση διαθέσιμων οικοπέδων που βρίσκονται στις συνοικίες ως δωρεάν χώροι στάθμευσης για τους πολίτες. Γι’ αυτό και ζήτησε την συνδρομή των Προέδρων στην προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει από τις Υπηρεσίες της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας, με στόχο την καταγραφή και αξιολόγηση των διαθέσιμων οικοπέδων κάθε περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι, της 1ης Δ.Κ. Θεοδοσία Αγγελιδάκη, της 2ης Δ.Κ. Μιχάλης Μπινιχάκης, της 3ης Δ.Κ. Μιχάλης Βάμβουκας, η Αντιπρόεδρος της 4ης Δ.Κ. Ανθούλα Ζεάκη και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Νέας Αλικαρνασσού Αλέξανδρος Τσουλφάς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με...

ΒΟΑΚ, αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», Θεατρικός Σταθμός, φράγμα Λαδούκου, εκτάσεις...

Ηράκλειο:Οι σπουδαστές του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου στο...

Στο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηρακλείου, που βρίσκεται...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με...

ΒΟΑΚ, αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», Θεατρικός Σταθμός, φράγμα Λαδούκου, εκτάσεις...

Ηράκλειο:Οι σπουδαστές του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου στο...

Στο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηρακλείου, που βρίσκεται...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη

ΒΟΑΚ, αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», Θεατρικός Σταθμός, φράγμα Λαδούκου, εκτάσεις...

Εντυπωσίασε η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στη Βιέννη

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, σε...

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη για αύριο Τρίτη 1 Απριλίου 2025

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Συνάντηση για την Κλιματική αλλαγή στην Κρήτη

του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Αναστασάκη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος...