Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 28η διεθνή έκθεση IMTM στο Τελ Αβίβ

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην 28η διεθνή έκθεση IMTM, η οποία πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, αποτελώντας συνέχεια των πρώτων εκθέσεων που διοργανώθηκαν το 2022.

Η συμμετοχή έδωσε την ευκαιρία στα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης να παρουσιάσουν την ασφάλεια του προορισμού, το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών και τις μοναδικές ομορφιές της Κρήτης με στόχο την τόνωση και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ στο νησί μας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ κ. Κυριάκος Λουκάκος και πλήθος κόσμου που ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα και τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει η Κρήτη στον επισκέπτη.

Οι Ισραηλινοί αγαπούν την Ελλάδα, την Κρήτη, και τα τελευταία χρόνια οι αφίξεις στη Κρήτη από το Ισραήλ έχουν αυξητικό πρόσημο. Ο θαλάσσιος και πολιτιστικός πλούτος, η κρητική φιλοξενία, η κρητική διατροφή, η μουσική, η εξωστρέφεια των Ελλήνων αλλά και οι δυνατότητες που προσφέρει η Κρήτη για οικογενειακές διακοπές αποτελούν τους κυριότερους πόλους έλξης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως προτιμούν την Ελλάδα και τον χειμώνα καθώς οι δυνατότητες που προσφέρουν πολλοί χειμερινοί προορισμοί ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στα ενδιαφέροντα τους.

Η τουριστική αγορά του Ισραήλ είναι σημαντική καθώς η Ελλάδα κατατάσσεται ως ο τρίτος κατά σειρά προτίμησης τουριστικός προορισμός μετά την Γαλλία και την Ιταλία. Το 2019 επισκέφτηκαν την Ελλάδα πάνω από 680.000. Επιπλέον η Ελλάδα αποτελεί ένα προορισμό με εγγύτητα στην χώρα τους και τους προσφέρει ισχυρό το αίσθημα της ασφάλειας.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ως επικεφαλής η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων κ. Ανδρέας Κουκλινός, ο προϊστάμενος του τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Ρεθύμνου Μανόλης Μαρκαντωνάκης και η προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή δήλωσε: «Η έκθεση του Τελ Αβίβ είναι μια ελπιδοφόρα έκθεση για το τουρισμό του νησιού μας την φετινή περίοδο. Από το πλήθος των επισκεπτών τόσο στην έκθεση όσο και στο περίπτερο της Κρήτης φάνηκε το ειλικρινές ενδιαφέρον των Ισραηλινών για το νησί μας που ελπίζουμε να μεταφραστεί και με τους αντίστοιχους επισκέπτες».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με πάνω από 280 γραμμάρια...

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...

Σκηνές τρόμου στο Ηράκλειο: Γυμνός άνδρας με...

Όταν τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι είχε αίματα...

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με πάνω από 280 γραμμάρια...

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...

Σκηνές τρόμου στο Ηράκλειο: Γυμνός άνδρας με...

Όταν τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι είχε αίματα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με πάνω από 280 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα – Κατεβάζουν ρολά τα πάντα

Απεργία: Στις 28 Φεβρουαρίου ως φόρος τιμής στη μνήμη...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...