Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε ημερίδα του ευρωπαϊκού έργου «EDUTOURISM»

Ημερομηνία:

Τη σημασία της διαρκούς επιμόρφωσης και εξειδίκευσης των προσόντων των επαγγελματιών στον τουρισμό επεσήμανε ο Γιώργος Αλεξάκης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης επί Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων και Αντιπρόεδρος CPMR για την Ενέργεια και το Κλίμα, στην Ημερίδα του ευρωπαϊκού έργου EDUTOURISM του πλαισίου Interreg Ελλάδα-Κύπρος, που πραγματοποιήθηκε στην Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στην Τύλισσο.

Ο κ. Αλεξάκης τόνισε την ανάγκη μιας διαφορετικής προσέγγισης σε ό,τι αφορά στον τουρισμό, με στροφή προς τη βιωσιμότητα, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οικοτουριστικά πακέτα που να προωθούν τις οικολογικές αξίες και το φυσικό κάλλος των περιοχών μας, αλλά και την υποχρέωση εξειδίκευσης των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου αλλά και της νέας γενιάς, ως μελλοντικών τουριστών είτε ως αυριανών επαγγελματιών.
Ο ίδιος εξήρε το επίπεδο και πλαίσιο εκπαίδευσης που παρέχουν στο νησί μας: το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Α.Σ.Τ.Ε.Κ.), και ενθάρρυνε τους εταίρους του Ευρωπαϊκού έργου EDUTOURISM να είναι σε επικοινωνία και μελλοντική συνεργασία` με την Περιφέρεια Κρήτης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς του τουρισμού στην Κρήτη, για τη βέλτιστη συν-αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση από την Διοίκηση...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων...

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα...

Για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που φέτος έχει...

Ρέθυμνο:Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση από την Διοίκηση...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων...

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα...

Για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που φέτος έχει...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΗΠΑ: Και 2ο παιδί σκότωσε η ιλαρά – Πάνω από 600 τα κρούσματα – Γιατί αυξήθηκαν

Ενα ακόμη παιδί νεκρό από ιλαρά. Πρόκειται για ένα...

Τραμπ: «Πρέπει να πάρεις το φάρμακό σου για να γίνεις καλά» – Σε νέα πτώση τα χρηματιστήρια

Αμετακίνητος στις αποφάσεις του ο Τραμπ παρά την αναστάτωση...

Ρέθυμνο:Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση από την Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων...