Συμμετοχή Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης

Ημερομηνία:

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης ΕΕΒΕΠ, που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως και 19 Σεπτεμβρίου 2024, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Το συνέδριο είχε ως θέμα τις «Συνέργειες, Καινοτομίες και Μετασχηματισμοί στις Βιβλιοθήκες: Κατευθύνσεις για βιώσιμο μέλλον» ενώ στο πλαίσιο της συμμετοχής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο Συνέδριο, η Προϊστάμενη Βιβή Χουδαλάκη πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα «Βιβλιοθήκες Δήμου Χανίων: Κέντρα Πολιτισμού -Γνώσης-Δημοκρατίας».

Η κ. Χουδαλάκη κατά την παρουσίασή της τόνισε μεταξύ άλλων ότι, οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων αποτελούν «κυψέλες» πολιτιστικών εκδηλώσεων και βιωματικών εμπειριών, ποικίλων δράσεων και δημιουργικών εργαστηρίων που τις καθιστούν σημαντικά Κέντρα Πολιτισμού του τόπου.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σχετικά με βιβλιοθηκονομικά ζητήματα, παρουσιάσεις καλών πρακτικών, ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για την εξέλιξη, την πρόοδο αλλά και τα προβλήματα των βιβλιοθηκών στη χώρα μας ενώ στο συνέδριο συμμετείχαν και οι βιβλιοθηκονόμοι του Δήμου Χανίων, Αρετή Καρβέλη και Αργυρώ Κατσιγιαννάκη.

Όπως υπογράμμισε η κ. Χουδαλάκη: «Για μας, τους βιβλιοθηκονόμους των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, η συμμετοχή μας στο συνέδριο αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία για επιστημονική ενημέρωση, επαγγελματική ζύμωση, την ανανέωση των παλαιών επαφών και την αναζήτηση νέων συνεργασιών. Θερμά συγχαρητήρια στην Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης ΕΕΒΕΠ, στους αρμόδιους φορείς και συναδέλφους της Βιβλιοθήκης Κοζάνης, για την εξαιρετική διοργάνωση, τη φιλοξενία και τις ξεναγήσεις που επιμελήθηκαν. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, τον Ιούνιο του 2025, στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Καταδίκη για πατέρα που κακοποιούσε συστηματικά...

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως το περιστατικό συνέβη επειδή η...

Στην Κρήτη ο Γιάνης Βαρουφάκης

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη και...

Χανιά: Καταδίκη για πατέρα που κακοποιούσε συστηματικά...

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως το περιστατικό συνέβη επειδή η...

Στην Κρήτη ο Γιάνης Βαρουφάκης

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Ευαγγελία Φανουράκη νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου

Η Ευαγγελία Ι. Φανουράκη, Υγιεινολόγος MPh, ανακοινώνει με σεμνότητα...

Δήλωση της Αντιδημάρχου Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα σχετικά με τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Δδημος Ρεθύμνης Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του...