Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Σκοπός των δράσεων είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων,
η καταστολή της εγκληματικότητας,
η προστασία των ανηλίκων από παραβατικές συμπεριφορές
και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Ελέγχθηκαν (2.786) άτομα και (2.398) οχήματα,
συνελήφθησαν (31) άτομα και βεβαιώθηκαν (862) παραβάσεις
Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων με έμφαση στον έλεγχο επικίνδυνων παραβάσεων και ιδιαίτερα της μέθης των οδηγών, την καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές δράσεις από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, κατά το χρονικό διάστημα από την 26.04.2024 έως και 02.05.2024.
Η εξόρμηση κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, έρευνες σε οικίες καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις – κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση με ιδιαίτερη έμφαση στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που συντελούν στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και στην προστασία της ανηλικότητας.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων:
 Ελέγχθησαν 2.786 άτομα και 2.398 οχήματα.
 Βεβαιώθηκαν 862 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων 107 μέθη και 23 λοιπές παραβάσεις.
 Προσήχθησαν 71 άτομα.
 Συνελήφθησαν 31 άτομα εκ των οποίων (4) ανήλικοι. Οι συλλήψεις αφορούσαν παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, Νόμου περί όπλων, Κ.Ο.Κ., Νόμου περί αλλοδαπών και για ηχορύπανση, κ.ά.
 Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και είδη παρεμπορίου.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα...

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...

Τα 50 καλύτερα φαγητά με αυγά του...

Τα ελληνικά πιάτα με αυγά δεν θα μπορούσαν να...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα...

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...

Τα 50 καλύτερα φαγητά με αυγά του...

Τα ελληνικά πιάτα με αυγά δεν θα μπορούσαν να...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα – Κατεβάζουν ρολά τα πάντα

Απεργία: Στις 28 Φεβρουαρίου ως φόρος τιμής στη μνήμη...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...

Εξιχνιάσθηκαν δυο περιπτώσεις κλοπών στο Ρέθυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπές και...