Στις 20 Νοεμβρίου ξεκινά η ανάπλαση της Λίμνης Αγίου Νικολάου

Ημερομηνία:

Στις 20 Νοεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση της παρέμβασης που έχει προγραμματιστεί για την Ανατολική πλευρά της Λίμνης Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η αποξήλωση και απομάκρυνση του συνόλου των υπαρχουσών υπαίθριων κατασκευών, η κατασκευή νέων σκιάστρων καθώς και η οργάνωση του χώρου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε (1/11/19) στον Δήμο Αγίου Νικολάου, παρουσία των καταστηματαρχών αυτής της πλευράς της λίμνης, αλλά και θεσμικών εκπροσώπων, διατυπώθηκαν κάποιες επιφυλάξεις αναφορικά με την διευθέτηση του χώρου, ενώ από την πλευρά του Δημάρχου, εκφράστηκε η διαβεβαίωση ότι εάν χρειαστεί θα υπάρξουν συμπληρωματικές ενέργειες, αφού όμως πρώτα, εξεταστεί η λειτουργικότητα του χώρου.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Ζερβός : “Δεσμευτήκαμε για την εφαρμογή της εγκεκριμένης μελέτης, ενώ εάν χρειαστεί θα υπάρξουν συμπληρωματικές ενέργειες (μείωση ή αύξηση του χώρου πεζών – στέγαστρα εσωτερικά του δρόμου που δημιουργείται). Σε δεύτερο χρόνο, δεδομένου ότι αυτό που έχει σχεδιαστεί θα λειτουργήσει σωστά, θα υπάρξουν ανάλογες παρεμβάσεις και στις υπόλοιπες περιοχές (Λιμάνι, πέταλο λιμανιού, Κιτροπλατεία, Άμμος) αλλά και στις και στις παραλιακές περιοχές, ( Πλάκα, Ελούντα, Σίσι, Μίλατος)”.

Ουσιαστικά – όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που θα τηρηθεί απαρέγλιτα η πλευρά της θάλασσας θα είναι ανοικτή, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους ντόπιους αλλά και στους ξένους επισκέπτες, να περπατούν και να χαίρονται τον τόπο και το περιβάλλον.

Εξ άλλου όπως επανέλαβε τα συνεργεία του προμηθευτή εγκαταστάτη που έχει επιλεγεί, μέσα από νόμιμες διαδικασίες, θα ξεκινήσουν στις 20 Νοεμβρίου, τις εργασίες για την αποξήλωση των κατασκευών, που θα αποδωθούν στους ιδιοκτήτες (μεταλλικές κατασκευές) ή θα οδηγηθούν στον ΧΥΤΑ.
Ο αρχικός προυπολογισμός του έργου ήταν 120.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό, αναμένεται ν΄ ολοκληρωθεί στην αρχή του νέου έτους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κατά τόπους βροχές στην Κρήτη την Δευτέρα...

Αναλυτική πρόγνωση. Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και...

Βούτες: Αφήνουν τα σπίτια τους λόγω των...

"Συμπεράσματα αναμένονται μετά από ενδελεχή παρατήρηση" είπε ο πρόεδρος...

Κατά τόπους βροχές στην Κρήτη την Δευτέρα...

Αναλυτική πρόγνωση. Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και...

Βούτες: Αφήνουν τα σπίτια τους λόγω των...

"Συμπεράσματα αναμένονται μετά από ενδελεχή παρατήρηση" είπε ο πρόεδρος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η μία και μοναδική λέξη στον τάφο του Φραγκίσκου – Ο «πάπας των φτωχών» πέρασε στην αιωνιότητα

Άρχισε το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του ποντίφικα. Ο πάπας...

Κατά τόπους βροχές στην Κρήτη την Δευτέρα (28/4)

Αναλυτική πρόγνωση. Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και...

Βούτες: Αφήνουν τα σπίτια τους λόγω των ρηγματώσεων – Με ειδικά μηχανήματα και drone θα συνεχιστούν οι έλεγχοι

"Συμπεράσματα αναμένονται μετά από ενδελεχή παρατήρηση" είπε ο πρόεδρος...

Γεύσεις και αρώματα πορτοκαλιού σήμερα στο Φόδελε

Οι πρώτες εικόνες της επιτυχημένης γιορτής. Πλήθος κόσμου συρρέει από...