Στις 14.30 η ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών [Live]
Στις 14.30 η ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών [Live] . Από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή αλλά ….
Από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή αλλά και από το σκηνικό που επικράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα, έμεινε ο βαθύς διχασμός μεταξύ των κομμάτων, με εκφράσεις και βαριές κατηγορίες από τους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίες προμηνύουν την ακραία πόλωση που θα κυριαρχήσει και στην προεκλογική περίοδο.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφού ωραιοποίησε όλα τα σημεία της Συμφωνίας επιχείρησε να θολώσει τα νερά και να επιτεθεί στην Αντιπολίτευση κατηγορώντας τα κόμματα που την εκπροσωπούν και κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια για «30 χρόνια αδράνειας και απανωτών εθνικών υποχωρήσεων».
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μαξιμαλιστική τη θέση του ΄92», η οποία «έτρεφε τις φαντασιώσεις αρκετών».
Υποστήριξε, δε, ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πρώτος που έβαλε την υπογραφή του για να αναγνωριστεί ως όρος το Μακεδονία σε έναν κοινοτικό κανονισμό για εμπορικές συμφωνίες.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να αποτρέψει την υπερψήφιση της Συμφωνίας, υποστήριξε από το βήμα της Βουλής, ότι εφόσον τον εμπιστευτούν οι Έλληνες ως πρωθυπουργό «αρνούμαι κατηγορηματικά να ερμηνεύσω τη συμφωνία με αυτόν τον τρόπο.
Η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ δεν σχετίζεται με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η Ελλάδα θα διατηρήσει στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει.
«Με απλά λόγια, η Ελλάδα μπορεί ανά πασά στιγμή να βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια».
Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι οι ομιλητές, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φθάσουν το μεσημέρι της Παρασκευής κοντά στους 230, περισσότεροι από όσους τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.
Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ιστορικό βήμα όχι μόνο για τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.
Γιατί εδραιώνει σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και σταθερότητας σε μια συγκυρία κατά την οποία ο κόσμος διαρκώς αποσταθεροποιείται.
Η κύρωσή της αποτελεί πατριωτικό καθήκον. Και η πλειοψηφία της Βουλής θα ανταποκριθεί στο καθήκον αυτό, αφήνοντας στην άκρη πολιτικές διαφορές και μικροπολιτικά παιχνίδια σκοπιμότητας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή στην «Αυγή».
Τα σχόλια είναι κλειστά.