Στην ενίσχυση και στον εκσυγχρονισμό του στόλου του προχωρά ο Δήμος Αγίου Νικολάου

Ημερομηνία:

Στην ενίσχυση και στον εκσυγχρονισμό του στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας καθώς και του στόλου του ευαίσθητου τομέα του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, προχωρά ο Δήμος Αγίου Νικολάου.
Ήδη σήμερα (2/11) παρελήφθησαν δύο νέα οχήματα (σάρωθρο πεζού χειριστή – μικρό πυροσβεστικό), μηχανήματα, τα οποία έρχονται να προστεθούν στις πρώτες αγορές οχημάτων που έχουν γίνει, ενώ το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό αναμένεται να παραληφθούν οκτώ ακόμα οχήματα.
Σε δηλώσεις τους οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας (υπεύθυνος της ομάδας Συντονισμού Οχημάτων) κ. Γιώργος Βάρδας και Καθημερινότητας (υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας) κ. Κων/νος Καστελιανάκης, τόνισαν : στόχος μας η σταδιακή η ενίσχυση και ανανέωση όλου του εξοπλισμού του Δήμου, με σύγχρονα μέσα – φιλικά προς το περιβάλλον με απώτερο σκοπό την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Βάρδας, η υπηρεσία καθαριότητας, ενισχύεται δυναμικά και σταθερά με σύγχρονα μηχανήματα, τα οποία παρέχουν πολύπλευρες υπηρεσίες και ασφάλεια στους εργαζόμενους.
Να σημειώσουμε ότι το “σάρωθρο πεζού χειριστή” θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο Κέντρο του Αγίου Νικολάου, ενώ εφόσον κριθεί απαραίτητο θα υπάρξει ανάλογη προμήθεια και για τις κοινότητες του Δήμου.
Εντωμεταξύ ένα νέο όχημα όπως σημειώσαμε παραπάνω ενισχύει τον στόλο του Δήμου και συγκεκριμένα την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.
Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας– Υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας κ. Κων/νος Καστελιανάκης, πρόκειται για ένα μικρό πυροσβεστικό που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του ΧΥΤΑ, ενώ θα επεμβαίνει πρώτο σε περίπτωση κατάσβεσης πυρκαγιάς. Η αγορά αυτή – όπως ο ίδιος τόνισε – έγινε με στόχο την αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού, ώστε η συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου, να μπορεί στο εξής, ν΄ ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της πολιτικής προστασίας σε κάθε καιρικό φαινόμενο.
Εξ άλλου όπως έκανε γνωστό ο κ. Καστελιανάκης, ακολουθεί η αγορά ενός βυτιοφόρου οχήματος, δύο οχημάτων 4χ4, ενός ημιφορτηγού 3,5 τόνων για τις ανάγκες της ανακύκλωσης του δήμου. Η αγορά των συγκεκριμένων οχημάτων γίνεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του τμήματος Πολιτικής Προστασίας (69.000 ευρώ κατ έτος) ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στις 470.000 ευρώ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σημαντικές δωρεές ενισχύουν το έργο του Γενικού...

Έμπρακτη στήριξη από πολίτες, οικογένειες και φορείς. Με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη...

Σημαντικές δωρεές ενισχύουν το έργο του Γενικού...

Με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και βαθύ αίσθημα ευθύνης, το Γενικό...

Σημαντικές δωρεές ενισχύουν το έργο του Γενικού...

Έμπρακτη στήριξη από πολίτες, οικογένειες και φορείς. Με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη...

Σημαντικές δωρεές ενισχύουν το έργο του Γενικού...

Με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και βαθύ αίσθημα ευθύνης, το Γενικό...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Οι ξεναγοί ζητούν μέτρα τώρα στους αρχαιολογικούς χώρους

Ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, για μια...

Η μοναξιά «χτυπάει κόκκινο» στην Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει πολυεθνική μελέτη

Μια νέα διεθνής μελέτη, που καταγράφει τη μοναξιά στους...

ΠΑΓΝΗ – Απόστολος Καραντάνας: Όχι στην κατάχρηση των αξονικών που ενοχοποιούνται για το 5% των καρκίνων

Οι αξονικές τομογραφίες το γνωρίζουμε όλοι, είναι ένα σημαντικό...