Σούπερ μάρκετ: Η λίστα με τους 362 κωδικούς προϊόντων με μείωση τιμής

Ημερομηνία:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία μείωσης τιμών σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ως μέτρο αντιμετώπισης σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά.

Η πρωτοβουλία μείωσης τιμής αφορά πρόσκληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τάκη Θεοδωρικάκου προς το σύνολο των προμηθευτών τροφίμων και επωνύμων καταναλωτικών προϊόντων καθώς και του οργανωμένου λιανεμπορίου (σούπερ μάρκετ) της χώρας.

Σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους συνολικά 362 κωδικούς προϊόντων που έχουν ενταχθεί ως τώρα στην πρωτοβουλία μείωσης τιμών στα σούπερ μάρκετ από 5% ως 20%.

Οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού και η λίστα

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Η προσπάθεια για την αποκλιμάκωση των τιμών και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Συνδυάζοντας τους ελέγχους με την κοινωνική ευθύνη και την ενημέρωση των καταναλωτών. Προχωράμε σταθερά, δίπλα στους πολίτες και ιδιαίτερα σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Η λίστα έχει ως εξής:

Οι πρώτοι κωδικοί

Υπενθυμίζεται ότι μια εβδομάδα πριν, το υπουργείο Ανάπτυξης είχε γνωστοποιήσεις τους πρώτους 123 κωδικούς, οι οποίοι μετείχαν στη μείωση τιμών με μειώσεις από 6% έως 15%.

Εχουν προηγηθεί πολλές διαβουλεύσεις ανάμεσα στις αλυσίδες λιανεμπορίου, τους προμηθευτές και τη βιομηχανία, με στόχο να εξαντληθούν οι δυνατότητες για μειώσεις με περισσότερο μόνιμο χαρακτήρα στους λεγόμενους ταχυκίνητους κωδικούς προϊόντων. Αυτό ήταν και το πλαίσιο που είχε θέσει ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι μειώσεις τιμών θα περνούν σταδιακά από αύριο στα ράφια των καταστημάτων και έχουν σημείο αναφοράς τις τιμές όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί μέχρι και χθες. Το επόμενο διάστημα, η λίστα με τις μειώσεις τιμών θα ανανεώνεται με στόχο να συμπεριλάβει συνολικά 600 κωδικούς με βασικά καταναλωτικά προϊόντα στο επόμενο δίμηνο και έως το τέλος του 2024.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς το συνολικό κόστος για περίπου 600 κωδικούς – για προμηθευτές και λιανέμπορους – υπολογίζεται περί τα 130 – 140 εκατ. ευρώ, ενώ η διάρκεια του «προγράμματος» θα είναι δίμηνη.

Σ΄ αυτά συνυπολογίζεται φυσικά και το κόστος της εσωτερικής οργάνωσης των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Οπως έλεγαν πηγές της αγοράς μιλώντας προς τον ΟΤ όλη η προσπάθεια των επιχειρήσεων είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών. Διότι εφόσον αυτό συμβεί θα είναι δυνατή και η αύξηση της κατανάλωσης.

Πηγή: OT.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

3o Market Report από την Greece Sotheby’s...

Η δυναμική της ελληνικής αγοράς παραμένει, με τις συνολικές...

ΙΝΚΑ: Καλεί τους πολίτες σε μποϊκοτάζ στις...

Σε μποϊκοτάζ καλεί τους πολίτες, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου...

3o Market Report από την Greece Sotheby’s...

Η δυναμική της ελληνικής αγοράς παραμένει, με τις συνολικές...

ΙΝΚΑ: Καλεί τους πολίτες σε μποϊκοτάζ στις...

Σε μποϊκοτάζ καλεί τους πολίτες, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέα ποινή σε Λουτσέσκου και πέντε ποδοσφαιριστές – Τι ισχύει ενόψει ΟΦΗ

Ο αθλητικός εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στους εμπλεκόμενους στα...

Λασίθι:Κάλεσμα στήριξης στα μαθηματικά -φοιτητικά συλλαλητήρια από την Ομάδα Γυναικών Αγίου Νικολάου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ Με αφορμή τα...

Μουζακίτης: Το χαμόγελο του ωραίου ποδοσφαίρου

Ο Χρήστος Μουζακίτης είναι το λαμπρό μέλλον και με...

Οι Νεοϋορκέζοι έφτιαξαν άγαλμα στον Ρονάλντο, στην Times Square

Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης αποφάσισαν να γιορτάσουν τα...