Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση ότι διευθύντρια σχολείου προχώρησε σε μήνυση εις βάρος 7 μαθητών, επειδή έκαναν κατάληψη στο γυμνάσιο όπου φοιτούν, αιτούμενοι την αποκατάσταση κτιριακών προβλημάτων. Πατέρας μαθητή μιλά στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV για το περιστατικό, δηλώνοντας σοκαρισμένος ότι τα παιδιά φοβήθηκαν πολύ από την όλη διαδικασία και ένιωσαν σαν εγκληματίες
Διευθύντρια στο Ρέθυμνο μήνυσε μαθητές για την κατάληψη
Στο τμήμα 7 μαθητές με τους γονείς τους
Στο τμήμα για 3 μέρες κατάληψη 7 μαθητές Γυμνασίου
«Τα παιδιά φοβήθηκαν, ένα έτρεμε», δηλώνει πατέρας μαθητή
Για κτιριακά προβλήματα τα αιτήματα των παιδιών
«Ανήκουστο να μηνύει διευθύντρια τους μαθητές της» τονίζει πατέρας παιδιού
Στο προσκήνιο ξανά η σχολική κοινότητα του Ρεθύμνου, με ένα ακόμα πρωτοφανές περιστατικό που έρχεται να προβληματίσει την τοπική κοινωνία. Η διευθύντρια του γυμνασίου Επισκοπής, το πρωί της Παρασκευής, υπέβαλλε μήνυση κατά 7 μαθητών που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου. για “διατάραξη οικιακής ειρήνης». Τα παιδιά, ηλικίας από 12 έως 14 ετών, κλήθηκαν από την αστυνομία με τους γονείς τους, για την προβλεπόμενη διαδικασία, η οποία όπως δηλώνει στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ ΤV πατέρας μαθητή, προκάλεσε φόβο και αναστάτωση στα παιδιά.
Σύμφωνα με τον πατέρα, το πρωί της Παρασκευής 35 μαθητές υπέγραψαν υπέρ της κατάληψης, ενώ ο ίδιος εκφράζει την οργή και απογοήτευση του από την αντιεκπαιδευτική, όπως τονίζει, συμπεριφορά της διευθύντριας, απέναντι σε ανήλικα παιδιά που θέλησαν απλώς να διεκδικήσουν ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον, προχωρώντας σε μήνυση χωρίς να ενημερώσει καν τους ίδιους τους γονείς.
Τα αιτήματα των μαθητών αφορούσαν κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις της σχολικής μονάδας, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο πατέρα, οι μέρες κατά τις οποίες τα παιδιά έκλεισαν το σχολείο ήταν 3, και συγκεκριμένα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, βρίσκεται ήδη σε έναν κύκλο επαφών με τους δημάρχους της ΠΕ του νομού για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων, σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις μέσα σε ένα υγιές παιδαγωγικό πλαίσιο, ακούγοντας ταυτόχρονα τη φωνή των μαθητών.