Σε ποια χώρα οι γυναίκες CEO αμείβονται καλύτερα από τους άνδρες

Ημερομηνία:

Η Νέα Ζηλανδία «βάζει τα γυαλιά» στον υπόλοιπο κόσμο καθώς η συμμετοχή των γυναικών σε ηγετικές θέσεις όσο και οι μισθοί τους ξεφεύγουν κατά πολύ από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Συγκεκριμένα, οι ετήσιες απολαβές των γυναικών CEO στη Νέα Ζηλανδία αγγίζουν τα 5,9 εκατ. δολάρια, υπερδιπλάσιες των ανδρών συναδέλφων τους, οι οποίοι λαμβάνουν ετήσιο μισθό 2,6 εκατ. δολάρια.
Η Νέα Ζηλανδία έχει την ισχυρότερη γυναικεία εκπροσώπηση στα διοικητικά συμβούλια με πάνω από 40% γυναίκες CEO, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της MSCI.

Σύμφωνα με με τον δείκτη MSCI ACWI, μόλις το 6,5% των CEO 2.868 εταιρειών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης από ανεπτυγμένες καθώς και αναδυόμενες αγορές, είχε… άρωμα γυναίκας το 2023, αυξημένο μόλις κατά 0,7% από το 2022. Το ποσοστό αυξάνεται στο 19% όσον αφορά τις θέσεις των οικονομικών διευθυντών (chief financial officer – CFO).

Τα ποσοστά στις ανεπτυγμένες χώρες

Οι ανεπτυγμένες χώρες επίσης υστερούν στην εκπροσώπηση των γυναικών σε κορυφαίες θέσεις εργασίας. Χώρες όπως η Ελβετία (2,2%), η Ολλανδία (3,2%) και η Γερμανία (3,6%), μεταξύ άλλων, είχαν λιγότερο από 5% γυναίκες διευθύνουσες συμβούλους. Μάλιστα, οι γυνακες CEO στην Ελβετία κερδίζουν τουλάχιστον τέσσερις φορές λιγότερα από τους άνδρες συναδέλφους τους.

Στην Ασία, Ιαπωνία (1,1%), Νότια Κορέα (3,2%) και Χονγκ Κονγκ (4,8%) έχουν λιγότερο από 5% γυναίκες διευθύνουσες συμβούλους, αν και στη Νότια Κορέα κερδίζουν περισσότερα από τους άνδρες συναδέλφους τους, σύμφωνα με την έκθεση της MSCI.

Σύμφωνα ε πληροφορίες από CNBC, οι θέσεις στα διοικητικά συμβούλια που κατείχαν γυναίκες το 2023 αυξήθηκαν στο 25,8% από 24,5% το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του MSCI ACWI. Αν και η άνοδος είναι ένα θετικό σημάδι, οι ειδικοί εκτιμούν ότι πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα ώστε οι γυναίκες να έχουν περισσότερη εξουσία στα διοικητικά συμβούλια.

Έρευνα: Μία στις δύο γυναίκες επιστήμονες θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μαντόνα: Σφοδρή επίθεση εναντίον του Τραμπ –...

Η Μαντόνα ασκεί συνεχώς έντονη κριτική στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο...

«Ζελένσκι, υπόγραψε και χωρίς πολλά λόγια» –...

Οξύνεται η πίεση των ΗΠΑ που απαιτούν από την...

Μαντόνα: Σφοδρή επίθεση εναντίον του Τραμπ –...

Η Μαντόνα ασκεί συνεχώς έντονη κριτική στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο...

«Ζελένσκι, υπόγραψε και χωρίς πολλά λόγια» –...

Οξύνεται η πίεση των ΗΠΑ που απαιτούν από την...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 22.02.2025]

Τα Do's και τα Don'ts στα ζώδια σήμερα από...

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...

Τουρισμός: Τα απανωτά ρεκόρ και ο αστερίσκος της Σαντορίνης – Το στοίχημα της σεζόν

Αβεβαιότητα προκαλεί η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη - Τι...

Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα της κακοκαιρίας Coral – Η εξέλιξη του κύματος ψύχους

Τα θερμόμετρα το Σάββατο αναμένεται να δείξουν τις χαμηλότερες...