Σε αδιέξοδο η Creta Farms καθώς καθυστερεί η αλλαγή της διοίκησης

Ημερομηνία:

Αδιέξοδη μοιάζει πλέον η κατάσταση στην Creta Farms, καθώς αφενός η εταιρεία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οριστική κατάρρευση, αφετέρου δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διοίκηση, γεγονός που ενδεχομένως προκαλέσει εμπλοκή και στη διαγωνιστική διαδικασία πώλησης της αλλαντοβιομηχανίας.

Μέχρι χθες το βράδυ δεν υπήρχε θετική απάντηση του Μάνου Δομαζάκη στο αίτημα των τραπεζών για παραίτηση όλων των μελών του υφιστάμενου διοικητικού συμβουλίου (σ.σ. άγνωστο ποιο από τα δύο εννοούν, αυτό υπό τον Μάνο Δομαζάκη ή το άλλο υπό τον αδελφό του Κωνσταντίνο) και την αντικατάστασή τους από νέα, φυσικά πρόσωπα, κοινής αποδοχής από τους δύο βασικούς μετόχους.

Ο Κ. Δομαζάκης, από την πλευρά του, εμφανίζεται πιο διαλλακτικός στην τοποθέτηση νέας διοίκησης, υποστηρίζοντας, βεβαίως, ότι ο ίδιος πρέπει να τη συνδράμει, λόγω των γνώσεων που έχει στο αντικείμενο. Υποστηρίζει δε ότι αυτό που προέχει είναι να αποχωρήσει ο αδερλός του Μάνος από τη διοίκηση της αλλαντοβιομηχανίας, καθώς τον θεωρεί υπαίτιο για την κατάρρευση της Creta Farms. Ακόμη, πάντως, και αν ο Μάνος Δομαζάκης αποδεχθεί τελικά το αίτημα των τραπεζών, θεωρείται απίθανο με βάση τα όσα έχουν προηγηθεί τους τελευταίους μήνες, να βρεθούν πρόσωπα για τη μεταβατική διοίκηση στα οποία θα συμφωνούν και τα δύο αδέλφια.

To ερώτημα, βεβαίως, που τίθεται είναι ποια «όπλα» διαθέτουν οι τράπεζες έτσι ώστε να πιέσουν τους δύο βασικούς μετόχους, εάν σκοπεύουν να τα χρησιμοποιήσουν και βεβαίως εάν υπάρχει συναντίληψη μεταξύ των πιστωτών, κάτι που μέχρι στιγμής δεν είναι πολύ ξεκάθαρο. Αξιον απορίας είναι, εξάλλου, για ποιο λόγο δεν έχουν ασκήσει –δεν το έπραξαν ούτε στη γενική συνέλευση της 3ης Οκτωβρίου– τα δικαιώματα ψήφου που απέκτησαν μετά την ενεχυρίαση των μετοχών των αδελφών Δομαζάκη.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία οδηγείται ολοένα και περισσότερο στην απαξίωση, καθώς οι τράπεζες δεν έχουν εγκρίνει ακόμη την ενδιάμεση χρηματοδότηση των 4 εκατ. ευρώ, διότι δεν έχουν λάβει τα ενέχυρα των σημάτων, ενώ έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμής από προμηθευτές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν θα αργήσουν οι συντηρητικές κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας με πιο επικίνδυνη για το μέλλον της την κατάσχεση μηχανολογικού εξοπλισμού.

kathimerini.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Δήλωση του Διοικητή του ΓΝΡ για την...

Με αφορμή την ολοκλήρωση ενός ιδιαίτερα απαιτητικού εορταστικού τριημέρου,...

Ρέθυμνο:Κάλεσμα σε Συναυλία Διαμαρτυρίας για το έγκλημα...

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 19.00 ΟΛΟΙ ξανά...

Ρέθυμνο:Δήλωση του Διοικητή του ΓΝΡ για την...

Με αφορμή την ολοκλήρωση ενός ιδιαίτερα απαιτητικού εορταστικού τριημέρου,...

Ρέθυμνο:Κάλεσμα σε Συναυλία Διαμαρτυρίας για το έγκλημα...

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 19.00 ΟΛΟΙ ξανά...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σερβία: Χάος στο κοινοβούλιο – Βουλευτές άναψαν καπνογόνα και πέταξαν αυγά – Δύο τραυματίες

Η αίθουσα γέμισε καπνό και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική...

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τριαντόπουλος

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Πολιτικής...