Richard Petit: «Η Κρήτη είναι το Νησί των Θεών»

Ημερομηνία:

Μέσα σε ένα τοπίο τραχύ, ξερό και απόκρημνο· ανάμεσα στην άφατη γαλήνη της θάλασσας και την απεραντοσύνη του ουρανού, απλώνονται τα Αστερούσια Όρη.

Στενά συνδεδεμένα με αρχαιοελληνικούς μύθους, ιστορικά συνυφασμένα με το Μινωικό Πολιτισμό και την ύστερη αρχαιότητα, καταφύγιο πολλών προστατευόμενων ειδών της χλωρίδας και της πανίδας, τα Αστερούσια Όρη εκτείνονται σχεδόν σε ολόκληρο το νότιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και αποτελούν έναν τόπο της Κρήτης με ιδιαίτερη μορφολογία που «σπάει» τον ορεινό όγκο με καταρράκτες, χαράδρες και φαράγγια, αλλά και με ένα μοναδικό άγριο κάλλος.

Αυτό το κάλλος, μεταξύ άλλων, κλήθηκε να αποτυπώσει με το φωτογραφικό του φακό ο Γάλλος φωτογράφος, Richard Petit.

Προσκεκλημένος της φωτογράφου και εικαστικού, κ. Μαρίας Χουλάκη, για το Project «Crete Photo Experience», το οποίο τελεί υπό την επιμέλειά της, ο Richard Petit ταξίδεψε στην Κρήτη και τα Αστερούσια όρη το 2016 και, πέραν των φωτογραφιών που αποτύπωσε στο πλαίσιο του Project, δημιούργησε και την προσωπική του σειρά φωτογραφιών από τα Αστερούσια Όρη, με τίτλο «The Island of The Gods» («Το Νησί των Θεών»).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Αυτοψία κλιμακίου του ΕΛΓΑ στην Δ.Ε. Αγίας...

Την επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής των ζημιών και καταβολής...

Hράκλειο:Αυτοψία του Λευτέρη Αυγενάκη στις χαλαζόπληκτες περιοχές...

Άμεση κινητοποίηση και συντονισμός για στήριξη παραγωγών και...

Ηράκλειο:Αυτοψία κλιμακίου του ΕΛΓΑ στην Δ.Ε. Αγίας...

Την επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής των ζημιών και καταβολής...

Hράκλειο:Αυτοψία του Λευτέρη Αυγενάκη στις χαλαζόπληκτες περιοχές...

Άμεση κινητοποίηση και συντονισμός για στήριξη παραγωγών και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ρεθύμνης:Μέχρι τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025 θα παραμείνει κλειστή η οδός Χειμάρας

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει τους...

Γιορτή του Δήμου Χανίων για την Πρωτομαγιά, στη Λίμνη Αγιάς

Την Πέμπτη 1/5/2025 Πλούσιες υπαίθριες δράσεις για την υποδοχή της...

Κρήτη:Η σπαρακτική μαντινάδα του Γιώργη Βρέντζου στον Μπάμπη Χαιρέτη (Βούργια)

Ο αποχαιρετισμός στον σπουδαίο μαντιναδολόγο Με βαθιά θλίψη προσέρχονταν στον...