Ρέθυμνο:Σχολικά είδη για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Ανωγείων
Σχολικά είδη για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Ανωγείων παραδόθηκαν από την Π.Ε. Ρεθύμνης στο πλαίσιο της δράσης «Μια Αγκαλιά για τα Παιδιά» της Περιφέρειας Κρήτης
Παραδόθηκαν σήμερα από την Περιφέρεια Κρήτης στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Ανωγείων σχολικά είδη για την κάλυψη των αναγκών των ωφελούμενών τους.
Η Περιφέρεια Κρήτης-Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, στο πλαίσιο των υπερτοπικών δράσεων υλοποίησης του Κοινωνικού της Προγράμματος για το έτος 2022 στην Κρήτη, προσφέρει στα παιδιά που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα πραγματοποιώντας την Κοινωνική Δράση υψηλού συμβολισμού «Μια αγκαλιά για τα Παιδιά», διασφαλίζοντας για κάθε παιδί ένα πλήρες πακέτο σχολικών ειδών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του αναγκών για το νέο σχολικό έτος.
Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, κα Μαρία Καββάλου και στελέχη της Υπηρεσίας παρέδωσαν στους υπεύθυνους του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Ανωγείων τα σχολικά είδη (τσάντες και γραφική ύλη).
Παρόλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, από τον Ιανουάριο η δομή έως σήμερα έχει φιλοξενήσει πάνω από 50 ασυνόδευτους ανήλικους, από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία, την Αίγυπτο και τη Γκάμπια, άλλους για μικρά και άλλους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η Δομή, έχει μέγιστη χωρητικότητα 25 φιλοξενουμένων αρρένων ηλικίας 12 έως 18 ετών και διαθέτει προσωπικό που υποστηρίζει τα παιδιά σε οποιαδήποτε ανάγκη ή δράση προκύπτει. Σήμερα, οι φιλοξενούμενοι συμμετέχουν στην ποδοσφαιρική ομάδα, έχουν λάβει μέρος σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, έχουν συμμετάσχει στο διεθνές φεστιβάλ ποίησης, κάνουν μαθήματα μουσικής, χορού, ελληνικών, αγγλικών και μαθηματικών, μαγειρεύουν και δοκιμάζουν νέες κουζίνες, έχουν δημιουργήσει τον δικό τους κήπο και περβόλι.
Συγκεκριμένα, δράσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην ομαλή ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία και στην γενικότερη ευημερία τους σχετίζονται με δεξιότητες που μπορούν να αποκτήσουν για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, καλλιτεχνικές δράσεις και ιδιαίτερα σύγχρονο χορό και μουσική (κυρίως ραπ), συνδυασμός παραδοσιακών δικών τους παιχνιδιών με τρόπους που αναπτύσσονται τα αθλήματα στην Ελλάδα π.χ. εκμάθηση και τουρνουά κρίκετ, εργασιακή συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική συνδρομή και βοήθεια στην ομαλή ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Το ΚΦΑΑ σήμερα φιλοξενεί 13 ανηλίκους, 1 από τη Συρία, 1 από την Αίγυπτο, 2 από το Πακιστάν, 4 από την Γκάμπια και 5 από το Αφγανιστάν. Άμεσα αναμένεται να αυξηθεί η πληρότητα στα 25 άτομα.
Τα σχόλια είναι κλειστά.