Ρέθυμνο : Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ρεθύμνης

Ημερομηνία:

Το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής, 1ης Μαρτίου 2020, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε, κατά την εκκλησιαστική τάξη, από του Παραθρονίου στον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό η Εσπερινό της Συγχωρήσεως, με τον οποίο η Εκκλησία μας εισάγει λειτουργικά στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Αρκετοί κληρικοί και πολλοί πιστοί προσήλθαν για να δώσουν και να λάβουν την καθιερωμένη από την ευλογημένη παράδοση της Εκκλησίας μας συγχώρηση, ενόψει των πνευματικών αγώνων της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ομίλησε κατάλληλα προς το εκκλησίασμα, αναφερόμενος στη σπουδαιότητα της συγγνώμης, η οποία αποτελεί αναφαίρετο κεφάλαιο της αληθινής χριστιανικής ζωής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χριστιανός σημαίνει άνθρωπος που συγχωρεί».

Τέλος, ο Επίσκοπός μας κάλεσε τους πιστούς να συμμετέχουν και σε όλους τους επόμενους Κατανυκτικούς Εσπερινούς, το εσπέρας των Κυριακών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κατά τους οποίους, με την δική του ευλογία και πρόσκληση, θα πραγματοποιηθούν επίκαιρες ψυχωφελείς ομιλίες από τους παρακάτω ομιλητές:

• 8 Μαρτίου 2020. Κυριακή Α΄ Νηστειών (Της Ορθοδοξίας). Ομιλητής: Παν. Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αναστασιάδης.

• 15 Μαρτίου 2020. Κυριακή Β΄ Νηστειών ( Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά). Ομιλητής: Θεοφιλ. Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος.

• 22 Μαρτίου 2020. Κυριακή Γ΄ Νηστειών (Της Σταυροπροσκυνήσεως). Ομιλητής: Θεοφιλ. Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός.

• 29 Μαρτίου 2020. Κυριακή Δ΄ Νηστειών (Οσίου Ιωάννου του συγγραφέως της «Κλίμακος»). Ομιλητής: Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

• 5 Απριλίου 2020. Κυριακή Ε΄ Νηστειών (Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας). Ομιλητής: Θεοφιλ. Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ για την...

Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, χαιρετίζει...

Κρήτη: Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ρέθυμνο

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής για κατάσβεση της...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ για την...

Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, χαιρετίζει...

Κρήτη: Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ρέθυμνο

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής για κατάσβεση της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Χανίων:Εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Πασακάκι

Η Δημοτική Κοινότητα Μουρνιών σε συνεργασία με το Εργατικό...

Δήμος Πλατανιά:Πρόσκληση στο 3ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών

“ Πρόσκληση στο 3ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού & Εμπειριών,...