Με προϊόντα ονομασίας προέλευσης ο αγροτικός συνεταιρισμός Μυλοποτάμου διακρίνεται διεθνώς, ενώ μια επίσκεψη στην περιοχή προσφέρει ξεχωριστές γαστρονομικές απολαύσεις.
Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κατερίνα Πολύζου απευθύνει πρόσκληση στους τηλεθεατές να επισκεφτούν την περιοχή και να δοκιμάσουν γεύσεις μοναδικές.
Με σημαντική παραγωγή ο Αγροτικός Συνεταιρισμός από το 1977 αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την οικονομία της περιοχής, σημειώνει ο Δημήτρης Κονιός, πρόεδρος ένωσης αγροτικού συνεταιρισμού Μυλοποτάμου.
Τα φημισμένα προϊόντα του συνεταιρισμού, όπως η ξυνομυζήθρα, η αιγοπρόβεια γραβιέρα με ονομασία προέλευσης και το ελαιόλαδο ΑΤΑΛΗ, κατακτούν την αγορά και ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Το ευνοϊκό κλίμα της περιοχής, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εδάφους, οι πρακτικές καλλιέργειας και ελεύθερη εκροφή αιγοπροβάτων, είναι τα πλεονεκτήματα που κάνουν τα προϊόντα του συνεταιρισμού περιζήτητα.
Η ετήσια παραγωγή γραβιέρας ανέρχεται σε περίπου 500 τόνους και για την παρασκευή της χρησιμοποιείται αποκλειστικά γάλα από τα αιγοπρόβατα της περιοχής του Μυλοποτάμου. Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και αντιβιοτικά ωριμάζει για τουλάχιστον τρείς μήνες, προκειμένου να αποκτήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αρώματος και γεύσεως.
Σημειώνεται πως ο συνεταιρισμός διαθέτει ιδιόκτητο εργοστάσιο ζωοτροφών στο οποίο παράγει συμπληρωματικά μίγματα διατροφής, που εγγυώνται την ποιότητα των προϊόντων που παράγει.
Ανακαλύπτοντας τα προϊόντα του συνεταιρισμού δεν είναι απλώς μια εμπειρία, αλλά και μια ένεση τονωτική για την οικονομία και τους παραγωγούς.https://www.ertnews.gr/