Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύσκεψη από το Κίνημα Αλλαγής την Τετάρτη 24 Μαρτίου, με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών, αναπτυξιακών, οικονομικών, παραγωγικών, κοινωνικών φορέων και κινημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου στα πλαίσια της ψηφιακής περιοδείας του Κινήματος στην Περιφέρεια Κρήτης.
Ομιλητές στη συζήτηση ήταν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου και ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής Ηλίας, Μιχάλης Κατρίνης, πουπαρουσίασαν τις θέσεις του Κινήματος για το Ταμείο Ανάκαμψης, τις προτεραιότητες που απαιτούνται για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Συμμετείχε επίσης και ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Προέδρου και π. βουλευτής Μανώλης Όθωνας.
Στην συνάντηση είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν με εποικοδομητικές και ουσιαστικές προτάσεις η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Μυλοποτάμου Μιχάλης Σωπασής,
ο αντιδήμαρχος Αμαρίου ΠαύλοςΚουρκουλός, ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Άγγελος Μαλάς, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Ευάγγελος Μουνδριανάκης, ο Πρόεδρος της Ν.Ε Ρεθύμνου του ΤΕΕ/ΤΔΚ Σπύρος Καλησπεράκης, οΠρόεδρος του ΓΕΩΤΕ Αλέξανδρος Στεφανάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Κρήτης Μανώλης Τσακαλάκης, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης Μανώλης Ψαρουδάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου Γιώργος Λιολάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ανδρέας Κλαψινός, ο Γενικός Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ανδρέας Αντωνίου,
οΓενικός Γραμματέας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Μαρινάτος, ο Γενικός Γραμματέας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου Νικόλαος Νιμάς ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ρεθύμνου Γιώργος Κατσανέβας, ο Πρόεδροςτου Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ρεθύμνης Γιώργος Βενιεράκης Τη συζήτηση συντόνιζε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μιχάλης Σαρρής και συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και οι γραμματείς των δημοτικών οργανώσεων.
Από το διαλόγου που αναπτύχτηκε προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα όπως η ανάγκη για ουσιαστική στήριξη κάθε τμήματος της οικονομίας, της κοινωνίας γενικότερα, ο σχεδιασμός και ο καθορισμός προτεραιοτήτων για την Περιφερειακή Ενότητα Ρέθυμνου προκειμένου να υπάρξει ανάκαμψη, ισόρροπη ανάπτυξη και η δυνατότητα ανταπόκρισης σε μια ποιοτική βελτίωση με πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης. Σε σχέση με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, τονίστηκε ότι οφείλουν και απαιτείται να έχουν ισχυρή περιφερειακή διάσταση.
Προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου πρέπει να δοθεί :
1. Στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και στον Βόρειο Οδικό Άξονα.
2. Στην ολοκλήρωση προγραμμάτων αντιπλημμυρικής θωράκισης.
3. Στην ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού.
4. Στην υλοποίηση έργων διαχείρισης απορριμμάτων.
5. Στην ένταξη όλων των οικισμών στο σύστημα διαχείρισης υγρών αποβλήτων.
6. Στην ολοκλήρωση βασικών υποδομών δικτύων και εγγειοβελτιωτικών έργων του πρωτογενή τομέα.
7. Στην υποστήριξη υποδομών μεταποίησης και τυποποίησης προϊόντων.
8. Στην αξιοποίηση της ενεργειακής διασύνδεσης για ενεργειακή αναβάθμιση.
9. Στην εξασφάλιση σύγχρονου εξοπλισμού σε κοινωνικές υποδομές και δίκτυα.
10. Στην κάλυψη των ελλείψεων στην υγεία, την πρόνοια και την παιδεία.
11. Στην άμεση αποζημίωση των ζημιών από τις θεομηνίες.
Συζητήθηκαν επίσης τα σοβαρά ζήτημα που έχουν προκύψει με την συσσώρευση υποθέσεων στα δικαστήρια εξαιτίας της κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία καθώς και η λήψη αμέσων μέτρων που αφορούν τη στήριξη, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των παραγωγών των αδύναμων που βιώνουν τα δύσκολα. Τέλος τέθηκε και ηαντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που προκύπτουν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.