Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το έργο αυτό πρόκειται να συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία νέων οικονομικών ευκαιριών για την τοπική κοινωνία
Tην επιτυχή ολοκλήρωση της υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου «Καταδυτικός και Υποβρύχιος Τουρισμός / Δημιουργία νέων και αναβάθμιση υφιστάμενων καταδυτικών πάρκων», ανακοίνωσε η δημοτική αρχή του δήμου Μυλοποτάμου.
Πρόκειται για πρωτοβουλία η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα του δήμου για την προώθηση ενός μοντέλου βιώσιμου και ποιοτικού τουρισμού, αξιοποιώντας τα μοναδικά φυσικά και θαλάσσια πλεονεκτήματα, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Γεώργιος Κλάδος, στην περιοχή του Μυλοποτάμου. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων τεχνικών υποβρύχιων αξιοθέατων, με στόχο τη δημιουργία ενός ελκυστικού πλαισίου για την προσέλκυση επισκεπτών που το ενδιαφέρον τους προσανατολίζεται σε τέτοιου είδους εναλλακτικές και βιωματικές εμπειρίες. Μέσω αυτής της επένδυσης, ο δήμος Μυλοποτάμου φιλοδοξεί, αναφέρει ο δήμαρχος, να αναδείξει τον υποβρύχιο πλούτο της περιοχής και να ενισχύσει τον τοπικό τουριστικό τομέα, προωθώντας παράλληλα πρακτικές που συνάδουν με τις αρχές της περιβαλλοντικής αειφορίας και της υπεύθυνης διαχείρισης των φυσικών πόρων.
Η υποβολή της αίτησης ενίσχυσης για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου, αφορά σε προσπάθεια του δήμου προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης μιας τουριστικής ταυτότητας που αντανακλά την αυθεντικότητα, τη φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά του Μυλοποτάμου. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το έργο αυτό πρόκειται να συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία νέων οικονομικών ευκαιριών για την τοπική κοινωνία, ενισχύοντας τον ρόλο της περιοχής ως προορισμού υψηλών προδιαγραφών και βιώσιμης ανάπτυξης. Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στο Μπαλί Μυλοποτάμου, έναν από τους πιο ειδυλλιακούς προορισμούς της περιοχής, φημισμένο για τις μοναδικές του παραλίες και τον πλούσιο θαλάσσιο κόσμο, επισημαίνει ο δήμαρχος, με τη Δημοτική Αρχή να δεσμεύεται πως θα προχωρήσει με αμείωτο ζήλο στην υλοποίηση του έργου αυτού, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και την ανάδειξη της μοναδικής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Μυλοποτάμου.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ