Ρέθυμνο:Η Ιερά Μητρόπολη τιμά την μνήμη του κυρού Τίτου Συλλιγαρδάκη

Ημερομηνία:

Εις Τιμήν και Μνήμην
ΤΙΤΟΥ ΣΥΛΛΙΓΑΡΔΑΚΗ
Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
(1970-1987)
35 έτη από της εις Κύριον εκδημίας αυτού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνει, επί τη συμπληρώσει 35 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου (Συλλιγαρδάκη), το εσπέρας της Κυριακής 4ης Δεκεμβρίου 2022, ημέρας εορτής της πολιούχου Ρεθύμνης Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της θαυματουργού, στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμικής και Διακονίας «Θεομήτωρ», σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

• 6.00 μ.μ.: Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως.
• 6.30 μ.μ.: Εσπερίδα αφιερωμένη στον αοίδιμο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρό Τίτο, στη μεγάλη συνεδριακή αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ», κατά την οποία θα παρουσιασθούν οι παρακάτω εισηγήσεις:
 «Ο Μητροπολίτης κυρός Τίτος ως μυσταγωγός και ποιμενάρχης των Ρεθυμνίων», από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Χαράλαμπο Καμηλάκη, Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.
 «”Τελειωθείς εν ολίγω, επλήρωσε χρόνους μακρούς”. Πτυχές από τη ζωή και το έργο του Μητροπολίτου Τίτου Συλλιγαρδάκη», από τον κ. Μανούσο Κλάδο, Δημοσιογράφο.
 «Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Τίτος Συλλιγαρδάκης μέσα από εγκυκλίους του της δεκαετίας του 1970», από τον κ. Κωστή Ηλ. Παπαδάκη, Φιλόλογο-Θεολόγο-Συγγραφέα.
 «Παρά τους πόδας Τίτου Αρχιερέως», από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Ο κ. Μάνος Χ. Γοργοράπτης, πτ. Θεολογίας, ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η 8χρονη Καδιανή από το Ρέθυμνο εντυπωσίασε...

Η Καδιανή παρουσίασε με ξεχωριστή εκφραστικότητα και ευαισθησία τη...

Διάκριση μαθήτριας Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνης σε διεθνή...

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι η μαθήτρια του Δημοτικού...

Η 8χρονη Καδιανή από το Ρέθυμνο εντυπωσίασε...

Η Καδιανή παρουσίασε με ξεχωριστή εκφραστικότητα και ευαισθησία τη...

Διάκριση μαθήτριας Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνης σε διεθνή...

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι η μαθήτρια του Δημοτικού...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι είναι ο διαβήτης τύπου 5 που μόλις αναγνωρίστηκε

Η αναγώριση αυτής της κατηγορίας ανακοινώθηκε στις 8 Απριλίου...

Η 8χρονη Καδιανή από το Ρέθυμνο εντυπωσίασε σε διεθνή διαγωνισμό πιάνου στη Γαλλία

Η Καδιανή παρουσίασε με ξεχωριστή εκφραστικότητα και ευαισθησία τη...

Τίποτα δεν πάει χαμένο… – Ένα πορτρέτο του Μανώλη Ρασούλη

Ο αμίμητος και αλησμόνητος Ηρακλειώτης στιχουργός που έγραψε ιδιαίτερες...