Ρέθυμνο:Έναρξη των Επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων

Ημερομηνία:

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ
ΤΩΝ ΕΝ ΡΕΘΥΜΝΗ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ:
ΛΙΤΑΝΕΥΤΙΚΗ ΠΟΜΠΗ
ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ
28 Ιανουαρίου 2024

Με πάνδημη συμμετοχή, παρά την έντονη βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής, 28ης Ιανουαρίου 2024, η λιτανευτική μετακομιδή της πρώτης Ιεράς Εικόνος των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, των εκ Μελάμπων καταγομένων και εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης.
Η εν λόγω Ιερά Εικόνα φιλοτεχνήθηκε από τον Ιωάννη Φρανγκόπουλο, τον Ζακύνθιο, το έτος 1836, μόλις 12 χρόνια μετά τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, γεγονός το οποίο πιστοποιεί τη συνείδηση του λαού του Θεού περί της αγιότητός τους.
Στη λιτανευτική πομπή ακολούθησαν ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ. Νομού Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Χνάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Γεώργιος Κλάδος, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ρεθύμνης κ. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόκριτοι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και πλήθος πιστών.
Την άφιξη της Ιεράς Εικόνος στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων υποδέχθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Ρεθύμνης, παιανίζοντας κατάλληλα, ενώ την Ιερά Εικόνα μετέφεραν Δόκιμοι της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου με τη συνοδεία Παραδοσιακών Συλλόγων και Σωματείων του τόπου μας, του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών, του Λυκείου Ελληνίδων-Παραρτήματος Ρεθύμνης, του Ερυθρού Σταυρού και των Προσκόπων.
Μετά την άφιξη της Ιεράς Εικόνος, τελέσθηκε Δέηση ενώπιον αυτής και των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων και διανεμήθηκε ευλογία με τις Ιερές Εικόνες τους, για την επετειακή αυτή χρονιά, προς όλους τους πιστούς.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Ιερό Παρακλητικό Κανόνα προς τους Αγίους Τέσσερεις Μάρτυρες, κατά τον οποίο έψαλε γλυκύφθογγα η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής «Παύλος Βλαστός» υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου κ. Αντωνίου Μιχελουδάκη.
Ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, κατά την 28η εκάστου μηνός, θα πραγματοποιείται μια κεντρική επετειακή εκδήλωση, με αποκορύφωμα την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία κατά τον εορτασμό της Μνήμης των Αγίων, την 28η Οκτωβρίου 2024, από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟ Β΄.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η γεμάτη ατζέντα του Δημάρχου Γιώργη Χ....

Θεσμικά θέματα που αφορούν όλο το φάσμα των ιδιοτήτων...

Αποδυνάμωση Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης καταγγέλει...

Σήμα κινδύνου από την Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου για την...

Η γεμάτη ατζέντα του Δημάρχου Γιώργη Χ....

Θεσμικά θέματα που αφορούν όλο το φάσμα των ιδιοτήτων...

Αποδυνάμωση Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης καταγγέλει...

Σήμα κινδύνου από την Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου για την...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 22.02.2025]

Τα Do's και τα Don'ts στα ζώδια σήμερα από...

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...

Τουρισμός: Τα απανωτά ρεκόρ και ο αστερίσκος της Σαντορίνης – Το στοίχημα της σεζόν

Αβεβαιότητα προκαλεί η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη - Τι...

Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα της κακοκαιρίας Coral – Η εξέλιξη του κύματος ψύχους

Τα θερμόμετρα το Σάββατο αναμένεται να δείξουν τις χαμηλότερες...