Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 14χρονης, με τη δικαιοσύνη να έχει αναλάβει πλέον τα ηνία, αναζητώντας επιπλέον πληροφορίες, ενώ παράλληλα διερευνάται η πιθανότητα ύπαρξης κι άλλων εμπλεκόμενων στη φρικιαστική ιστορία. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι συγκλονισμένοι, ζητώντας τιμωρία των δραστών
Ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης της 14χρονης από την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου, με την υπόθεση να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια της δικαιοσύνης.
Η ογκώδης δικογραφία έχει προωθηθεί ήδη σε εισαγγελέα και ανακρίτρια, και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθεί για μια κατάθεση- κλειδί η ανήλικη, όπου θα αναζητηθούν επιπλέον πληροφορίες, ενώ δεν αποκλείεται στο κάδρο να προστεθούν και νέα πρόσωπα που ίσως εμπλέκονται στη σεξουαλική εκμετάλλευση του κοριτσιού. Την ίδια στιγμή, παραμένει «παγωμένη» η τοπική κοινωνία απέναντι στη φρικιαστική υπόθεση, με τους κατοίκους να ζητούν λύσεις και παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Συνολικά 12 άτομα, κατηγορούνται για βιασμό είτε για αποπλάνηση του παιδιού, δύο εκ των οποίων είναι αλλοδαποί και 10 Έλληνες από την ευρύτερη περιοχή, ενώ ήδη ένας Πακιστανός συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες, όπου μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
Η ανήλικη φέρεται να κακοποιείτο από την ηλικία των 12 ετών, ενώ σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, δεν προκύπτει ότι η ανήλικη εκδιδόταν έναντι αμοιβής. Αξίζει να σημειωθεί πως το κορίτσι φαίνεται να συνδέεται με μια οικογενειακή τραγωδία με συγκλονιστικές προεκτάσεις, η οποία διερευνάται από τις αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι η αρχή έγινε όταν το Χαμόγελο του Παιδιού έλαβε μια ανώνυμη καταγγελία προ 6μήνου, την οποία διαβίβασε στην ασφάλεια Ρεθύμνου ξεκινώντας έτσι τη συντονισμένη έρευνα των αρχών.
Η Φωτεινή Παπαδάτου, ψυχολόγος του οργανισμού, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, κάνοντας έκκληση προς όλους να επικοινωνήσουν στη δωρεάν γραμμή για οποιαδήποτε υποψία κακοποίησης ανηλίκου, βοηθώντας έτσι ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης.
Παράλληλα, η κ. Παπαδάτου, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι αποκαλύψεις λεπτομερειών που αφορούν υποθέσεις κακοποίησης παιδιών, όπου ουσιαστικά, φωτογραφίζονται τα θύματα χωρίς διακριτικότητα, γεγονός που, όπως τόνισε, αποτρέπει τα παιδιά από το να μιλήσουν για τον εφιάλτη που ζουν.