Ρέθυμνο: Αυθαίρετη κοπή δέντρων από άγνωστο δράστη, περιμετρικά του Παλαιοντολογικού Μουσείου

Ρέθυμνο: Αυθαίρετη κοπή δέντρων από άγνωστο δράστη, περιμετρικά του Παλαιοντολογικού Μουσείου

Θύματα μιας αυθαίρετης αντίληψης για τη χρήση του δημόσιου χώρου και μιας στρεβλής «περιβαλλοντικής» προσέγγισης των εστιών πρασίνου  της πόλης μας, έπεσαν τρία δέντρα που είχε φυτέψει η Υπηρεσία Πρασίνου στο πεζοδρόμιο,  περιμετρικά του Παλαιοντολογικού Μουσείου Ρεθύμνου.  

Tην Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023,  μεταξύ 16.00- 17.30 το απόγευμα ( χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι υπηρεσίες και τα καταστήματα είναι κλειστά και ο κόσμος συνήθως αναπαύεται), άγνωστος,  έκοψε τρία δέντρα, εφάρμοσε τεχνική εμβολιασμού – προφανώς δεν ενέκρινε  το είδος του καρποφόρου δέντρου που επέλεξε η Υπηρεσία- και  αποχώρησε.   

Τα δεντράκια ήταν νεραντζιές και με τη φροντίδα της Υπηρεσίας Πρασίνου, όπως άλλωστε φαίνεται και από το φύλλωμα τους, ήταν υγιή και αναπτύσσονταν καλά. Πλέον, είναι αμφίβολη η επιβίωσή τους.  

Ο δράστης αφού τα έκοψε και  τα εμβολίασε χωρίς άδεια, εγκατέλειψε τα κλαδιά στο πεζοδρόμιο, υποχρεώνοντας την Υπηρεσία Καθαριότητας να σπεύσει, σε βάρος του ημερήσιου προγράμματος αποκομιδής, να τα αποσύρει προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών και να μην προβάλλεται η αισθητική και η δημόσια υγεία. 

Ο Δήμος Ρεθύμνης, κατόπιν αυτοψίας που διενεργήθηκε το ίδιο απόγευμα  μέσω της οποίας επιβεβαιώθηκε  ο βανδαλισμός,  ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων.   Ανεξαρτήτως  του εντοπισμού του δράστη και της επιβολής της προβλεπόμενης ποινής , ο Δήμος Ρεθύμνης  παρακαλεί τους συμπολίτες να  προστατεύουν και να σέβονται τους κοινόχρηστους χώρους που οι ίδιοι  μοιράζονται στη γειτονιά τους  και την πόλη μας. 

Η δημιουργία και συντήρηση κάθε χώρου που διατίθεται στους πολίτες για την ανάπαυση, την κοινωνική συνεύρεση, την άθληση, την ψυχαγωγία, την παρέα,  την αισθητική και ψυχική ανάταση, προϋποθέτει  γνώση, κόπο, κόστος, διεκδίκηση, μεράκι  φαντασία, περιβαλλοντική ευαισθησία.    

Η έλλειψη σεβασμού, η ασυδοσία, οι κακοποιητικές πρακτικές στους «κοινούς μας τόπους», υποτιμούν και προβάλλουν τους δημιουργούς τους, πολύ δε περισσότερο του χρήστες τους. Την ίδια την κοινωνία μας και τα μέλη της. 

 

Από  το Γραφείο Τύπου

Τα σχόλια είναι κλειστά.