Σε κλοιό ανατιμήσεων έχει εισέλθει το σύνολο της οικονομίας, με τις αυξήσεις να γίνονται περισσότερο εμφανείς και τους καταναλωτές να καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Η τιμή στο αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων, το σουβλάκι, «σπάει τα κοντέρ» και μάλιστα ενδέχεται να ξεπεράσει τα 3 ευρώ.
Ο πρόεδρος του σωματείου των ψητοπωλών Αττικής, Ανδρέας Ανδριανάκης, μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS και ανέφερε πως λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων, το σουβλάκι θα παραμείνει ακόμα σε τέτοια περίοδο το πιο φθηνό προϊόν.
«Ο λόγος που ακριβαίνει είναι το μεγάλο κόστος των πλαστικών, της κάβας, των κρεάτων, της μαναβικής, καθώς και όλων των αναγκαίων για τη λειτουργία ενός ψητοπωλείου», εξήγησε.
Παράλληλα, ο κ. Ανδριανάκης υπογράμμισε πως ο κλάδος θα προσπαθήσει να κρατήσει την τιμή στο σουβλάκι, κάτω από τα 3 ευρώ, και να κυμανθεί στα 2,70 ευρώ.