Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ που είχε επαφή με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μιλάει στο SKAIgr για τις κινήσεις που έδειχναν τα ψέματα του, τα ζητήματα που ανακύπτουν από την σχέση του με την Κάρολαιν, για την φερόμενη ψυχολόγο τους καθώς και την … εκτόξευση των ακολούθων του στο Instagram.
«Από την αρχή δεν είχε συναισθηματική συνείδηση ο 33χρονος πιλότος και συνεχίζει να παίζει ένα ρόλο» αποκαλύπτει στο Skaigr ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας που είχε επαφή μαζί του. Έδειχνε πως η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν δεν τον… άγγιζε συναισθηματικά, όπως κάποιον άλλον που έχει δολοφονηθεί η γυναίκα του.
Συνειδητή δολοφονία
Θεωρεί πως η πράξη του συζυγοκτόνου ήταν συνειδητή και πως το ίδιο συνειδητά σκότωσε και τον σκύλο τους διαπράττοντας δύο φόνους με σωματική επαφή και με παρουσία του παιδιού του στον χώρο, δείχνοντας απουσία συναισθήματος για την αφαίρεση των 2 ζωών αυτών.
«Νομίζω ότι έγινε πολύ συνειδητά. Ως προ το μυαλό υπήρχε συνείδηση, ως προς το συναίσθημα δεν υπήρχε συνείδηση. Ακόμα και ο τρόπος που την σκότωσε δηλαδή ότι πέθανε στα χέρια του, είχε σωματική επαφή με το θύμα και ότι την δολοφόνησε ενώ ήταν στον χώρο το παιδί τους δείχνει επίσης την απουσία συναισθήματος για την πράξη του φόνου» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως:
«Aκόμα και να προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις έναν φόνο μετά δείχνει απουσία συναισθήματος. Διαφαίνεται έντονα αυτό και από το γεγονός ότι πήρε ένα κουτάβι που δεν ήταν καν ενός έτους, και το κρέμασε από την σκάλα για να δικαιολογήσει μια πράξη και να στήσει ένα σκηνικό. Έχει κάνει ήδη ένα φόνο και κάνει έναν δεύτερο. Το κουτάβι το πήραν με την έννοια να μεγαλώσει δίπλα στο μωρό τους. Δηλαδή συμβολικά αν το δει κάποιος αυτό είναι πάρα πολύ άρρωστο».
Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η κακοποίηση ζώων συνδέεται άμεσα με την κακοποιητική συμπεριφορά στους ανθρώπους.
Αναφερόμενος στο μωρό δίπλα στο οποίο ο Μπάμπης σκότωσε την Καρολάιν ο ειδικός της ΕΛ.ΑΣ σημειώνει πως θα χρειαστεί πολύ μεγάλη υποστήριξη. «Είναι πολύ τραγικό ότι αυτό το παιδί όταν μεγαλώσει θα μάθει ότι ο μπαμπάς του δολοφόνησε την μαμά του. Δεν μπορεί να κρατηθεί κρυφό. Θα δει δημοσιεύματα της εποχής. Ένας πολύ δύσκολος τρόπος για να ξεκινήσει κάποιος την ζωή του και αυτό ίσως είναι το πιο τραγικό από όλα πέρα από την δολοφονία του ίδιου του θύματος».
Άνιση σχέση-Έλλειμα αυτοπεποίθησης
Ο ίδιος, επισημαίνει πως αυτό που προβληματίζει επιπλέον είναι το γεγονός της μεγάλης διαφοράς ηλικίας του ζεύγους, καθώς η σχέση τους ξεκίνησε από όταν η Καρολάιν ήταν έφηβη (15-16 ετών) ενώ εκείνος κόντευε στα 30. «Είναι ένα μικρό κορίτσι που είναι παντρεμένη με ένα άνδρα πολύ μεγαλύτερο και η σχέση τους είναι άνιση. Δεν υπάρχει ισορροπία σε αυτήν για να είναι φυσιολογική. Δεν είναι πχ μια κοπέλα 22 ετών και αυτός 30 ή αυτή 16 ετών και αυτός 18. Η σχέση ξεκίνησε όταν η ίδια ήταν 16 και ο σύντροφος ήταν σχεδόν 30. Η διαφορά είναι μεγάλη και προβληματίζει το τι είδε εκείνος από ένα κορίτσι 15-16 ετών. Ένας άνδρας σε αυτή την ηλικία, δύσκολα έλκεται από ένα κορίτσι της συγκεκριμένης ηλικίας».
Όπως εξηγεί στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δείχνει ένα έλλειμμα προσωπικότητας, αυτοπεποίθησης και ασφάλειας. Δηλαδή, μεγαλύτεροι άνδρες που ψάχνουν κορίτσια μικρότερης ηλικίας – και αυτό συμβαίνει περισσότερο από άνδρες προς γυναίκες και σπανιότερα το αντίθετο, όχι ότι δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις όπου γυναίκες 30 ετών έχουν σεξουαλικές σχέσεις με εφήβους – έχει να κάνει πολλές φορές με το γεγονός ότι δυσκολεύονται οι ίδιοι να προσελκύσουν με ικανοποιητικό τρόπο συντρόφους ανάλογης ηλικίας και ωριμότητας με εκείνους.
«Κυριαρχικός» ως μεγαλύτερος
Ένα κορίτσι 15-16 ετών θα εντυπωσιαστεί πολύ πιο εύκολα από κάποιον που είναι 27 ετών, θα βλέπει έναν μεγαλύτερο σαν Θεό, σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:
«Ένας άνδρας που είναι μεγαλύτερος είναι πολύ πιθανό να έχει και έναν κυριαρχικό ρόλο στην σχέση τους. Η Κάρολαιν δεν παύει να ήταν ένα μικρό κορίτσι και στο ξεκίνημα της ζωής του, χωρίς άλλες εμπειρίες, χωρίς άλλη γνώση, χωρίς να γνωρίζει πολλά πράγματα για την ζωή. Οι άνθρωποι ξεκινούν αυτό που λέμε συνειδητή ζωή στην εφηβεία τους. Τότε ήταν που γνωριστήκαν. Η προσωπικότητα διαμορφώνεται και από πιο μικρή ηλικία αλλά και η ταυτότητα ενός ανθρώπου αναζητείται και καθορίζεται κατά την διάρκεια της εφηβείας». ‘
Όπως δηλώνει αυτό που του προκαλεί εντύπωση είναι πως γίνεται ένα κορίτσι μικρό να θέλει τόσο γρήγορα μωρό όταν ουσιαστικά η σχέση τους μόλις είχε ξεκινήσει, ενώ παράλληλα είχε ήδη μια αποβολή σε μικρή ηλικία και το ζευγάρι προσπαθεί τόσο σύντομα να ξαναδοκιμάσει για μωρό. «Δεν είναι φυσιολογικό».
Ο ειδικός της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει πως το γεγονός αυτό επηρέασε την μεταξύ τους σχέση και δεν διστάζει να υπογραμμίσει και το κοινωνικό ζήτημα που προκύπτει από την περίπτωση της Καρολάιν: «Πρέπει να μας κάνει να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο 27-28 ετών να ερωτευτεί, να παντρευτεί, να κάνει σχέση με ένα κορίτσι που είναι 15 ή 16 ετών. Τι κάνουμε ως κοινωνία για αυτό το πράγμα. Τι κάνει το περιβάλλον ενός παιδιού αυτής της ηλικίας σε μια τέτοια περίπτωση; Πόσο μετράει το status το κοινωνικό, το επαγγελματικό στο πως εμείς αντιδράμε σε αυτό; Αν εκείνος δεν ήταν πιλότος ελικοπτέρου και έκανε άλλο επάγγελμα τι θα έκανε το περιβάλλον σε αυτή την περίπτωση;».
Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει ευθύνη του γενικότερου περιβάλλοντος του ζευγαριού. «Πολλές φορές βλέπουμε, ακούμε, καταλαβαίνουμε πράγματα, και τα αφήνουμε χωρίς να τους δίνουμε σημασία, είτε θεωρώντας ότι δεν είναι δική μας δουλειά ή ότι δεν μας αφορούν ή επειδή φοβόμαστε να μπλέξουμε. Τόσο το κομμάτι της ενδοοικογενειακής βίας και της κακοποίησης υπάρχουν σε ένα μεγάλο βαθμό όχι μόνο επειδή υπάρχουν θύτες αλλά εξαιτίας του ότι υπάρχει ένα περιβάλλον που είναι εντελώς αδιάφορο για αυτό που συμβαίνει. Κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να συμβαίνει σε ένα σπίτι αλλά δεν γίνεται κανείς να θεωρεί ότι είναι όλα αγγελικά πλασμένα ενώ δεν είναι». Μάλιστα, τονίζει πως θα πρέπει να έχουμε ένα πιο ενεργό ρόλο απέναντι σε ανθρώπους που είναι ίσως πιο αδύναμοι για να ζητήσουν βοήθεια οι ίδιοι.
Παράλληλα, θίγει και το γεγονός του ελλιπούς ελέγχου από την μεριά της πολιτείας σε ότι αφορά το επάγγελμα του ψυχολόγου αναφερόμενος στο ότι το ζευγάρι κατέφυγε για ψυχολογική βοήθεια σε κάποιο άτομο που δεν είχε ούτε τις επιστημονικές γνώσεις, ούτε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που απαιτείται για να προσφέρει τέτοιους είδους υπηρεσίες. «Θα πρέπει επιτέλους να γίνει μια κουβέντα από την πολιτεία για το ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τον τίτλο του ψυχολόγου και να δηλώνει αυτή την ιδιότητα καθώς αυτό είναι ένα επάγγελμα με πολύ ευαίσθητο αντικείμενο το οποίο θα πρέπει να μπορούν να το ασκούν μόνο όσοι κατέχουν νόμιμα την άδεια που προβλέπεται».
Έπαιζε έναν… θεατρικό ρόλο
Ο 33χρονος πιλότος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για το έγκλημα, την ίδια μέρα της δολοφονίας της γυναίκας του. Ο ίδιος εμφανίστηκε ψύχραιμος, αποφεύγοντας να κοιτάξει τις κάμερες και τους δημοσιογράφους στα μάτια. Σε μια προσπάθεια ανάλυσης αυτών των δηλώσεων – κινήσεων ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ εξηγεί στο SKAIgr πως αν και πολύς κόσμος είδε μια ψυχρότητα στην συμπεριφορά του και το γεγονός ότι απαντούσε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στους δημοσιογράφους ο ίδιος είδε περισσότερο μια θεατρικότητα. Δηλαδή έναν άνθρωπο που προσπαθεί να παίξει ένα ρόλο.
«Εξαρχής λέει πράγματα που πιστεύει ότι ο κόσμος ή οι αστυνομικοί θα ήθελε να ακούσουν. Είχε την συγκεκριμένη συμπεριφορά από την στιγμή που θεώρησε πως μπορεί να γίνει πιστευτός, να έχει την συμπάθεια του κόσμου και να την γλιτώσει. Έκανε ότι περισσότερο μπορούσε προκειμένου να περιχαρακώσει αυτό το ψέμα με το οποίο ξεκίνησε και έτσι υποδύθηκε αυτό τον ρόλο» αναφέρει ο ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ.
«Έχτιζε» γύρω από το ψέμα του
Σιγά σιγά «έχτιζε» γύρω από το ψέμα του, προκειμένου να το κάνει κάθε μέρα όλο και πιο ισχυρό θωρακίζοντάς το, εξηγεί ο ίδιος. «Από την στιγμή που αποφασίζει ότι θέλει να στήσει ένα σκηνικό προκειμένου να παρουσιαστεί αυτό ως ληστεία – επίθεση και στυγερή δολοφονία γιατί θεωρεί ότι έτσι θα προστατεύσει τον εαυτό του – που είναι πιο πιθανό από αυτό που έχει πει περί προστασίας του παιδιού – αυτό που κάνει δεν μπορεί να το πάρει πίσω. Θα το πήγαινε μέχρι το τέλος. Δηλαδή δεν θα σταματούσε να παίζει αυτό τον ρόλο. Και σε πιο απλά πράγματα αν πούμε ένα ψέμα όποιο και αν είναι αυτό, αυτό που κάνουμε στην συνέχεια, είναι να προσπαθούμε να θωρακίσουμε αυτό το ψέμα όσο καλύτερα μπορούμε».
Ποιές κινήσεις δείχνουν ότι έλεγε ψέματα
Ο ψυχολόγος που μίλησε με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, υπογραμμίζει πως όταν μιλάμε για την γλώσσα του σώματος δεν αναφερόμαστε μόνο σε μικροεκφράσεις που μπορεί να γίνονται ασυναίσθητα αλλά μιλάμε για όλο το σώμα και το κεφάλι. «Την στιγμή πχ που ο 33χρονος πιλότος πιάνει με τα χέρια το πρόσωπο του και ψυχολόγος να μην είσαι καταλαβαίνεις ότι δεν το νιώθει. Είναι κομμάτι του ρόλου. Φαίνεται ότι προσποιείται. Είναι αυτό που πρέπει να δείξει. Όλες οι κινήσεις του δείχνουν έναν άνθρωπο που προσπαθεί να παίξει έναν ρόλο και να υποστηρίξει αυτό που λέει».
Παράλληλα, σημειώνει πως συνήθως όταν λέμε ψέματα ξύνουμε το κεφάλι μας – τα αυτιά μας, παίζουμε με τα χέρια μας, τρίβουμε το μάτι μας. Αυτό συμβαίνει συχνά και δείχνει μια αμηχανία. Ότι προσπαθείς να καλύψεις με την κίνηση αυτό το ψέμα που λες. Σαν να χαμηλώνει το άγχος που δημιουργείται αφού έχει πει κάποιος ένα ψέμα προκειμένου να μην φανερωθεί καθώς το στρες αυξάνει τους παλμούς.
Έκανε «συμπρωταγωνίστρια» τη Λυδία
Λίγες μέρες μετά στην κηδεία έκανε μέρος της σκηνοθεσίας το μωρό του, κρατώντας το συνεχώς αγκαλιά ενώ το πρωί της μέρας που τελικά συνελήφθη, στο μνημόσυνο της Καρολάιν στην Αλόννησο, αγκάλιαζε τη μητέρα της.
Υπενθυμίζεται ότι στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες περιέγραψε τα δραματικά λεπτά που βίωσαν, αλλά και πότε συνειδητοποίησε πως η σύζυγός του ήταν νεκρή. «Μας έδεσαν και από εκείνο το σημείο και μετά τους είχαμε πει ήδη πού είναι και τα χρήματα, από κει και μετά δεν ξέρω. Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή όταν ήρθαν οι αστυνόμοι και με έλυσαν. Η κόρη μου ευτυχώς είναι καλά. Όποιος γνωρίζει κάτι είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει…».
«Αυτή τη στιγμή είναι 10-15-20 άτομα στο δρόμο και ψάχνουν… Δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, τώρα που μιλάμε, τις 3 τελευταίες μέρες ήμασταν όλοι μαζί, δουλεύουν όλη μέρα, όλο το βράδυ, όλη μέρα. Η αστυνομία, το ανθρωποκτονιών. Αυτό ξέρω, είναι συνέχεια σε επικοινωνία μαζί μου όσο έχω μπορέσει να τους βοηθήσω, αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει, θα τους βρουν τα παιδιά αυτά», δήλωσε στις 11 Μαίου ο σύζυγος της 20χρονης.
18.000 followers του Μπάμπη
Πέμπτη βράδυ (17/6) γίνεται γνωστή η μεγάλη ανατροπή της υπόθεσης που συγκλόνισε τον κόσμο παγκοσμίως. Ο 33χρονος πιλότος ομολογεί πως είναι ο δολοφόνος της Καρολάιν και πως σκηνοθέτησε τη ληστεία. Από εκείνη την στιγμή ερωτήματα προκλήθηκαν με το γεγονός πως οι followers στο Instagram του πιλότου αρχίζουν να αυξάνονται. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν την οργή τους με σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις του. Αυτή τη στιγμή οι followers του προφίλ του έχουν ξεπεράσει τους 18.000.
Σχολιάζοντας αυτό το γεγονός ψυχολόγος της αστυνομίας εξηγεί πως ο κόσμος ζει όλο και περισσότερο μέσα από τα social χωρίς να ασχολείται με την πραγματική του ζωή ή θεωρώντας ότι η κανονική του ζωή είναι μέσα από το κινητό. «Το ζευγάρι αυτό ας πούμε στα social φαίνεται ένα πάρα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι. Παρόλα αυτά έχει συμβεί αυτό το τραγικό γεγονός που δείχνει ότι το ζευγάρι μάλλον δεν ήταν τόσο αγαπημένο όσο φαίνεται στα social» δηλώνει ενδεικτικά.
Παράλληλα, αναφέρει πως υπάρχουν δύο ειδών ακόλουθοι. Οι περίεργοι και οι άλλοι που μπήκαν στο προφίλ προκειμένου να τον καταραστούν και να εκφράσουν την οργή τους. «Από τα σχόλια στις 2-3 πρώτες αναρτήσεις φαίνεται ότι οι χρήστες του εύχονται ότι χειρότερο μπορεί να φανταστεί κάποιος και για αυτόν τον λόγο τον ακολουθούν. Επίσης τον ακολουθούν για να γράψουν τέτοια σχόλια και να δουν τι θα γίνει. Θα ανέβει κάτι άλλο; Θα απαντήσει κάποιος άλλος στο σχόλιο που έγραψα; Πόσες καρδούλες θα κάνουν στο σχόλιο αυτό;»
Στην αρχή όπως λέει τον είδαν με συμπάθεια και μπορεί να ήθελαν ακόμη και να του γράψουν κάποιο υποστηρικτικό μήνυμα βλέποντας ένα νέο άτομο να έχει χάσει την γυναίκα του ενώ έχουν και ένα μωράκι και τώρα συμβαίνει το αντίθετο. Αυτός είναι που σκότωσε την γυναίκα του που είχε όλη την ζωή της μπροστά και άφησε ορφανό το παιδί τους.
Γαμήλια φωτογραφία για να συγκινήσει
Σχετικά με την ανάρτηση που έκανε ο συζυγοκτόνος 5 μέρες μετά την δολοφονία της Καρολάιν δημοσιεύοντας μια γαμήλια φωτογραφία του με την ίδια και γράφοντας «Για πάντα μαζί. Καλό ταξίδι αγάπη μου» o ειδικός της ΕΛ.ΑΣ εξηγεί πως είναι μάλλον αυτό που θεωρεί ο ίδιος ο πιλότος ότι πρέπει να κάνει εκείνη την στιγμή για να πάρει τον κόσμο με το μέρος του.
«Ενδεχομένως και όλα τα κομπλιμέντα για την αστυνομία στις δηλώσεις του είναι για να πάρει και την αστυνομία με το μέρος του προκειμένου να μην καταλάβει κάποιος ότι ήταν αυτός ο ίδιος που το έκανε. Ένας άνθρωπος που βιώνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός δεν είναι η πρώτη του σκέψη ούτε να κάνει κομπλιμέντα στους αστυνομικούς, ούτε να ανεβάσει ένα ποστ στο Instagram. Περνάει ένα πολύ σημαντικό προσωπικό δράμα. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο γιατί κάποιος μπορεί να το κάνει προκειμένου να πάρει δύναμη από τα σχόλια που θα τον στηρίξουν έστω και διαδικτυακά. Κάποιοι άνθρωποι το έχουν ανάγκη αυτό και το χρησιμοποιούν. Απλά νομίζω ότι χρησιμοποιήθηκε έτσι στην συγκεκριμένη περίπτωση» λέει χαρακτηριστικά.
Τι μπορούμε να κάνουμε ως κοινωνία
«Πολλά λάθη έγιναν για να συμβεί ένας φόνος».
Με αυτή την φράση ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ, υπογραμμίζει πως ίσως να είχε αποτραπεί αυτό γεγονός εάν είχαν γίνει αλλιώς κάποια πράγματα και δίνει ένα κοινωνικό μήνυμα παρακινώντας όσους ακούνε, βλέπουν ή αντιλαμβάνονται κάτι περίεργο στον διπλανό τους να μιλάνε και να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.
«Ποτέ κανένας δεν υποψιάζεται το χειρότερο αλλά δεν χρειάζεται να φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις προκειμένου να δράσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ευθύνη είναι κάποιου άλλου επειδή ένας σκότωσε αλλά εάν είχαν γίνει κάποια πράγματα καλύτερα πχ να είχε επέμβει κάποιος άνθρωπος από το περιβάλλον, εάν είχαν δεχθεί βοήθεια από επαγγελματία.. εάν.. ίσως να μην είχαμε φτάσει εδώ» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας
Αν είστε θύμα:
• Καλέστε το 100.
• Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με:
Ακριβή διεύθυνση
Ονοματεπώνυμο
Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από το/τη σύζυγό μου»)
• Εάν δεν μπορείτε εσείς να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας)
Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
• Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.
• Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια.
• Καλέστε τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο sos15900@isotita.gr
Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:
• Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
• Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
• Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης
• Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
• Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
• Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα: www.isotita.gr & www.womensos.gr
Τα σχόλια είναι κλειστά.