Ψηφιακές αναπαραγωγές έργων του Ελ Γκρέκο σε έκθεση στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης εικαστικής τεχνολογίας, με ψηφιακές αναπαραγωγές έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, που παρεχώρησαν ειδικά για το σημαντικό αυτό γεγονός κορυφαία μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής (Τολέδου, Μαδρίτης, Βατικανού, Νέας Υόρκης, Ρώμης, Φλωρεντίας, Οξφόρδης, κ.ά.). H έκθεση με τίτλο «Απηχήσεις της αρχαιότητας στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου», θα διαρκέσει έως και τις 6 Οκτωβρίου 2019.

«Η Έκθεση έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, που εγκαινιάζεται σήμερα, βασισμένη στην σύγχρονη εικαστική τεχνολογία, αποτελεί μία επιβεβλημένη τιμή, μία ακόμη έκφραση του διαρκούς χρέους του Ηρακλείου, στην σημαντικότερη μορφή που γεννήθηκε σε αυτή την πόλη, καθ’ όλη την ιστορική της πορεία» είπε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηρακλείου ο οποίος προσέθεσε: «Κάθε εποχή με την κριτική της ματιά, προσθέτει νέες αποτιμήσεις στο έργο ενός μεγάλου δημιουργού, οι οποίες διανοίγουν καινούργιους δρόμους για την προσέγγισή του. Τα επιτεύγματα του Θεοτοκόπουλου, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία: κάθε μελλοντική γενιά θα δέχεται με διαφορετικούς τρόπους τις ποικίλες εκφράσεις της εντελέχειάς του και θα ανακαλύπτει νέα πεδία μέσα στην τέχνη του».

Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Λαμπρινό, η έκθεση συσχετίζει το έργο του Θεοτοκόπουλου με όψεις της τεράστιας παιδείας του και με εικόνες που προσέφεραν, ειδικώς γι’ αυτό το πολιτιστικό γεγονός, μεγάλα μουσεία της Δύσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η επιμελήτρια της έκθεσης Ιάνθη Ασημακοπούλου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης των πυροβολισμών έξω από...

Στην ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος τα ξημερώματα της...

Επιτάφιος Θρήνος στα δικαστήρια: στη φυλακή οι...

Ανάμεσα σε αυτούς και τρεις κοπέλες, αύριο, Τρίτη, απολογούνται...

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης των πυροβολισμών έξω από...

Στην ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος τα ξημερώματα της...

Επιτάφιος Θρήνος στα δικαστήρια: στη φυλακή οι...

Ανάμεσα σε αυτούς και τρεις κοπέλες, αύριο, Τρίτη, απολογούνται...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την τραγωδία των Τεμπών

Λίγα 24ωρα πριν από τις διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη...

Εισαγγελέας για πλήρωμα Blue Horizon: “Kαμία προσπάθεια διάσωσης του Αντώνη Καργιώτη”

Για προσπάθεια του πληρώματος του Blue Horizon να αποποιηθούν...

Η Γερμανία αντιμέτωπη με τον εαυτό της

Ο εκλογικός χάρτης της Γερμανίας αντανακλά μια νέα πραγματικότητα....

“Κάθε Κουτί Μετράει” για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: “Χορός και στην ανακύκλωση”

Καλεί τους επισκέπτες «να το ρίξουν στον χορό» Για τρίτη...