Οροεπιδημιολογική μελέτη στο νησί μετά το Πάσχα
Η Κρήτη, θα καθορίσει τα επόμενα κρίσιμα βήματα της επόμενης μέρας στη χώρα μας, καθώς δρομολογούνται διαδικασίες με τη βούλα του υπουργείου Υγείας για την εκπόνηση οροεπιδημιολογικής μελέτης από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία θα βασίζεται στην ανίχνευση αντισωμάτων προκειμένου τα αποτελέσματα να είναι αξιόπιστα.
Αυτό αποκάλυψε στην εκπομπή Αντιθέσεις με τον Γιώργο Σαχίνη , ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας το Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος.
Με βάση τα αποτελέσματα θα μπορεί πλέον να διαμορφωθεί μια ξεκάθαρη εικόνα γύρω από το χρονοδιάγραμμα της ανοσίας στην Κρήτη, ώστε να μην βαδίζουμε στα τυφλά σε επίπεδο χώρας, αποτελέσματα τα οποία θα καθορίσουν το επόμενο βήμα από τη κυβέρνηση σε σχέση με την σταδιακή αποκλιμάκωση ή όχι των μέτρων , στη μάχη που δίνεται κατά του κορωνοϊού.
Οι ομάδες που θα ελεγχθούν είναι ο Γενικός πληθυσμός, όχι όμως ασθενείς και υγειονομικοί , στα ΤΕΠ και σε κλινικές COVID, όπως δήλωσε ο κ. Σουρβίνος.
Η οροεπιδημιολογική μελέτη θα γίνει στοχευμένα, λαμβάνοντας περισσότερα από 1.000 δείγματα από τον Γενικό πληθυσμό και τουλάχιστον 200 δείγματα, από τους υγειονομικούς.
Και είναι σταθμισμένη σε όλη τη διαστρωμάτωση, σε όλες τις ηλιακές ομάδες και θα καλύψει γεωγραφικά όλο το νησί.
Για την επίμαχη μελέτη έχουν γίνει συζητήσεις και με τον κ. Τσιόδρα , ωστόσο θα πρέπει άμεσα να υπάρξει οικονομική στήριξη για να προχωρήσει το όλο εγχείρημα, σε συνεργασία με το δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί μας.
Όπως τονίστηκε από τους ειδικούς , Περιφέρεια Κρήτης, ΠΕΔ Κρήτης και Δήμος Ηρακλείου θα πρέπει να συμβάλλουν οικονομικά προς αυτή τη κατεύθυνση.
Εφόσον εξασφαλιστούν τα χρήματα, τότε η οροεπιδημιολογική μελέτη ξεκινά μετά το Πάσχα και θα γίνει σε 2 φάσεις. Η πρώτη στα τέλη Απεριλίου και η δεύτερη στα τέλη Μαϊου.
Στο μικροσκόπιο της εκπομπής μπήκαν και τα γρήγορα τεστ, για τα οποία , επιστήμονες, υποστήριξαν ότι υπάρχει σημαντικός βαθμός επισφάλειας , για τον λόγο αυτό , γρήγορα τεστ αλλά και τεστ αντισωμάτων έχουν μπει στο μικροσκόπιο αξιολόγησης από διεθνή οργανισμό , με τα αποτελέσματα να αναμένονται το αργότερο σε 10 μέρες.https://www.neakriti.gr/
Τα σχόλια είναι κλειστά.